ULTIMA ORA | Absenta  importanta in lotul Frantei, Deschamps a inlocuit un titular in ultimul moment. Cum arata loturile echipelor participante la EURO

Preliminarii EURO 2016
Live Blog

TOATA ROMANIA VEDE ROMANIA

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Mai 2016, 20:26
Data actualizarii: Miercuri 01 Iunie 2016, 09:44

"Toata Romania vede Romania" - UEFA EURO 2016™ se vede in DIRECT la ProTV

09:43 01 Jun

Gianni de Biasi, selectionerul Albaniei, a anuntat si el lotul pentru UEFA EURO 2016™. Nationala Albaniei va fi condusa la turneul final de experimentatul Lorik Cana, fost la Lazio Roma, acum la Nantes, iar din echipa vor mai face parte fotbalisti legitimati la Lazio, Frosinone, basel, Koln, Napoli, Nantes ori Freiburg.

Lotul Albaniei pentru EURO

Portari: Etrit Berisha (Lazio Roma/Italia), Alban Hoxha (FK Partizani), Orges Shehi (KF Skenderbeu)

Fundasi: Arlind Ajeti (Frosinone/Italia), Naser Aliji (FC Basel/Elvetia), Mergim Mavraj (FC Koln/Germania), Lorik Cana (FC Nantes/Franta), Elseid Hysaj (Napoli/Italia), Ansi Agolli (Qarabag/Azerbaidjan), Frederic Veseli (FC Lugano/Elvetia)

Mijlocasi: Ledian Memushaj (Pescara/Italia), Ergys Kace (PAOK Salonic/Grecia), Andi Lila (Giannina/Grecia), Migjen Basha (Como/Italia), Odise Roshi (Rijeka/Croa?ia), Burim Kukeli (FC Zurich/Elvetia), Ermir Lenjani (FC Nantes/Franta), Taulant Xhaka (FC Basel/Elvetia), Amir Abrashi (SC Freiburg/Germania)

Atacanti: Bekim Balaj (Rijeka/Croatia), Sokol Cikalleshi (Basaksehir/Turcia), Armando Sadiku (FC Vaduz/Elvetia), Shkelzen Gashi (Colorado Rapids/SUA)

08:44 01 Jun

Absenta de ultima ora in lotul Frantei

Didier Deschamps a mai pierdut un jucator important, fiind nevoit sa-i gaseasca in ultima secunda inlocuitor pentru a-l trece pe lista de 23 pentru EURO.

Lassana Diarra, fostul mijlocas al lui Arsenal, Chelsea si Real Madrid, in varsta de 31 de ani, s-a accidentat, fiind inlocuit cu Morgan Schneiderlin, de la Manchester United.

Lass, care a jucat in ultimul sezon la OM, va fi inlocuit in primul 11 de N'Golo Kante, de la Leicester.

21:21 31 May

21:19 31 May
Lotul pentru EURO

Iordanescu a anuntat lotul de jucatori care ne va reprezenta la EURO. Maxim, Ropotan, Tosca, Hora si Ivan sunt jucatorii care raman acasa. Maxim si Ropotan au iesit grabiti din vestiar si au refuzat sa comenteze decizia selectionerului. 
 

Cei 23 de jucatori

Portari: Ciprian Tatarusanu, Costel Pantilimon, Silviu Lung Jr. 

Fundasi: Alexandru Matel, Cristian Sapunaru, Vlad Chiriches, Dragos Grigore, Valerica Gaman, Cosmin Moti, Razvan Rat, Steliano Filip

Mijlocasi: Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Andrei Prepelita, Lucian Sanmartean, Adrian Popa, Gabriel Torje, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu

Atacanti: Claudiu Keseru, Bogdan Stancu, Florin Andone, Denis Alibec



UPDATE:
Sedinta acum la Mogosoaia. Iordanescu ii anunta pe jucatori cine merge la EURO. 

Anghel Iordanescu va anunta lotul pentru EURO la ora 20:30! Maxim are cele mai mari sanse sa fie lasat pe dinafara, alaturi de Ivan, Ropotan, Tosca si Hora! In aceste momente, doar selectionerul si Razvan Burleanu stiu lotul de jucatori!

21:17 31 May

Cum au reactionat jucatorii cand au aflat decizia lui Iordanescu:

- Maxim a iesit vartej din sala si a fost aproape sa ii darame pe ziaristii aflati la fata locului. Mijlocasul lui Stuttgart a demarat in tromba cu un bolid Mercedes. 

- Ropotan a iesit la scurt timp, la fel de grabit, fara sa comenteze. 

- Hora nici macar nu s-a mai prezentat la sedinta selectionerului, fiind convins ca nu va face parte din lotul final. 

Bolidul cu care a Maxim a plecat in mare viteza de la Mogosoaia.

21:13 31 May

Mutu are "meci de retragere" la nationala fara sa joace. Va fi premiat de Federatie la partida de vineri cu Georgia.

21:12 31 May

Ce onoare - deschidem Euro, iar steagul Romaniei va fi proiectat pe Turnul Eiffel. Din 10 iunie, toata Romania vede Romania in direct la PRO TV.

Steagul Romaniei va fi proiectat pe Turnul Eiffel, timp de 15 minute, cand va juca nationala lui Tata Puiu. La Euro, Romania intalneste Franta, Elvetia si Albania, in direct la PRO TV.

Toate steagurile tarilor participante la turneu vor aparea pe turnul Eiffel in zilele de meci.
Steagul Belgiei a fost ultimul proiectat pe simbolul Parisului, in martie, dupa atacul terorist de Bruxelles.

21:10 31 May

21:04 31 May

Razvan Rat si Cosmin Moti sunt singurii doi supravietuitori din ultimul lot al Romaniei de Euro (2008).

20:57 31 May

Cum a anuntat Iordanescu decizia

 

Selectionerul i-a strans pe jucatori in jurul orei 20:15, iar toata sedinta a durat cateva secunde. Iordanescu s-a dus pe rand la Maxim, Tosca, Ropotan si Ivan si le-a spus sec: "Tu nu mergi la EURO". Selectionerul a intrebat unde e Hora, iar staff-ul i-a transmis ca jucatorul nu s-a mai prezentat fiind convins ca nu prinde lotul final. 

20:52 31 May

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a anuntat ca va merge zilele urmatoare sa ia masa impreuna cu jucatorii din lotul Frantei, pentru a-i incuraja inainte de meciurile de la Euro.

Franta - Romania este meciul de deschidere, pe 10 iunie, in direct la ProTV.

Programul complet al transmisiunilor ProTV AICI.

20:02 31 May

Pe net au aparut glumele la adresa faptului ca Iordanescu e ultimul care anunta lotul de Euro - "Puiu trimite lotul cu porumbelul la UEFA" :)

20:00 31 May

Saul si Isco n-au prins lotul de Euro al Spaniei.

17:56 31 May
17:52 31 May

Cu ei ne batem pe 10 iunie la Paris. Acesta este lotul de 23 de jucatori al Frantei.

17:47 31 May

Anghel Iordanescu intarzie anuntarea lotului de 23 de jucatori. Romania are toate sansele sa trimita ultima lista la UEFA. Jucatorii din lotul de 28 au fost chemati la Mogosoaia, in acesta seara la ora 20:00. Atunci se va comunica si lista de Euro.

17:32 31 May

Ungaria si-a anuntat lotul.

17:04 31 May

Convocare miraculoasa pentru un jucator din lotul Tarii Galilor.

Joe Ledley a fost convocat in lotul de 23 de jucatori al Tarii Galilor, in ciuda faptului ca vine dupa o accidentare grava si are sanse minime sa prinda vreun minut la Euro, scrie BBC.

Ledley (29 de ani) a ratat finala Cupei Anglie dupa ce si-a rupt piciorul intr-un meci de campionat disputat pe 7 mai, cu Stoke.

Selectionerul Tarii Galilor, Chris Coleman, a decis totusi sa il includa in lotul de Euro, intr-un semn de recunostinta pentru prestatiile bune din campania preliminara.

Lotul Tarii Galilor:

Portari: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Liverpool), Owain Fon Williams (Inverness).

Fundasi: Ben Davies (Tottenham Hotspur), Neil Taylor (Swansea City), Chris Gunter (Reading), Ashley Williams (Captain, Swansea), James Chester (West Brom), Ashley Richards (Fulham), James Collins (West Ham).

Mijlocasi: Aaron Ramsey (Arsenal), Joe Ledley (Crystal Palace), David Vaughan (Nottingham Forest), Joe Allen (Liverpool), Jonathan Williams (Crystal Palace), George Williams (Fulham), Andy King (Leicester), Dave Edwards (Wolves).

Atacanti: Gareth Bale (Real Madrid), Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley), Simon Church (MK Dons), David Cotterill (Birmingham City)

Tara Galilor face parte din grupa B la Euro, alaturi de Anglia, Rusia si Slovacia.

16:51 31 May

Anglia si Turcia si-au anuntat loturile in urma cu putin timp.

14:14 31 May
Se pregateste anuntul oficial

Anghel Iordanescu va anunta oficial lista celor 23 de jucatori care vor merge la turneul final imediat dupa ce toti cei sositi la lot vor efectua vizita medicala!

Cei 5 care vor fi lasati pe dinafara vor putea merge si ei la Paris, Federatia anuntandu-i ca le-a platit sejurul in Franta.

13:51 31 May

Marco Reus, scos din lotul Germaniei pentru EURO

Chiar de ziua lui de nastere, Marco Reus a aflat ca Joachim Low l-a scos din lotul pentru campionatul european din Franta. In afara lui Reus, Low a mai renuntat la Bellarabi, Brandt si Rudy

12:16 31 May
Alarma: Chiriches acuza probleme la coapsa

Vlad Chiriches acuza probleme musculare la coapsa dreapta si a fost programat astazi pentru o rezonanta magnetica, noteaza cotidianul Gazeta Sporturilor.

Din primele informatii, Chiriches nu se confrunta cu probleme grave, dar stafful echipei nationale vrea sa se asigure ca fundasul va fi 100% apt la turneul final.

11:26 31 May

10:55 31 May

Claudiu Keseru a vorbit la finalul vizitei medicale, discutand pe seama emotiilor legate de selectie.

"Cu siguranta ca orice fotbalist are emotii in acest moment, nu stim nimic. Eu refuz sa cred ca nu voi fi la EURO", a spus Keseru.

10:04 31 May

UPDATE | Iordanescu nu a vorbit cu nimeni despre selectie, astfel ca selectionerul pastreaza suspansul. In acest moment, exista si voci care anunta ca Maxim a trecut in "pole position" pentru lista celor 5, desi cativa fotbalisti au spus la vizita medicala ca selectionerul l-ar putea lasa in cele din urma pe Keseru acasa, in urma semnalelor date.

09:52 31 May

Maxim sau Keseru? Dilema zilei, la care Iordanescu va raspunde in urmatoarele ore

Marea dilema a zilei pare a fi legata de cel de-al 5-lea nume care va fi lasat acasa.

"Tata Puiu" ii va lasa cu siguranta la Bucuresti pe Alin Tosca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan si Ioan Hora. Cel de-al 5-lea va fi ales, spun surse din anturajul echipei nationale, intre Alexandru maxim si Claudiu Keseru.

Aceleasi surse il indica in acest moment pe Keseru ca fiind cel care va ramane acasa.

In 1994, Anghel Iordanescu a decis sa-l lase acasa pe golgheterul Romaniei la acea vreme. Gica Craioveanu nu a fost luat la Mondialul din Statele Unite. Acesta a ajuns ulterior in Spania, la Real Sociedad, devenind cel mai longeviv si mai apreciat jucator roman din prima liga spaniola.

09:37 31 May

UPDATE | La vizita medicala au ajuns si alti jucatori: Alex Maxim, Florin Andone, Lucian Sanmartean, Alex Matel, dar si Alibec.

08:57 31 May
Stranierii, la vizita medicala

Jucatorii sositi pe parcursul cantonamentului din Italia au efectuat astazi, in ziua in care Iordanescu va anunta oficial lotul de 23 pentru turneul final, vizita medicala.

Stranierii au fost impartiti in doua grupuri, unii mergand la Fundeni, iar altii la INMS. Cel mai matinal a fost veteranul Razvan Rat, urmat de Tatarusanu, Pantilimon, Hoban, Keseru, Torje si Dragos Grigore.

Jucatorii echipei nationale au fost "asaltati" de doctori si asistente pentru autografe si fotografii :)

23:43 30 May
Cei 5 jucatori lasati acasa

Anghel Iordanescu s-a hotarat asupra celor 5 jucatori pe care ii va lasa acasa.

Prosport anunta ca selectionerul va renunta la Alin Tosca, Adrian Ropotan, Alexandru Maxim, Andrei Ivan si Ioan Hora.

Anuntul oficial al selectionerului, prin intermediul unui comunicat de presa, va veni cel mai probabil marti, in jurul pranzului.

Termenul limita pentru trimiterea listei cu cei 23 de jucatori care merg la turneul final este 31 mai, ora 23:59.

21:12 30 May
FRANTA 3-2 CAMERUN

Franta castiga amicalul cu Camerun cu 3-2 prin golul SENZATIONAL al lui Payet in minutul 91! Meciul a inceput cu un minut de reculegere in memoria lui Ekeng

Amenintarea Frantei nu e doar un "foc de Payet" inaintea turneului final din aceasta vara. "Toata Romania vede Romania" - UEFA EURO 2016™ se vede in DIRECT la ProTV.

Franta a castigat amicalul cu Camerun, la Lens, sub ochii lui Viorel Moldovan, secundul lui Anghel Iordanescu, prezent sa spioneze echipa cu care debutam la Euro.

Startul meciului a inceput cu un minut de reculegere in memoria fostului dinamovist Ekeng.

Franta a deschis scorul in minutul 20, prin Matuidi. Aboubakar a egalat doua minute mai tarziu pentru Camerun, dar francezii au intrat la pauza in avantaj, prin golul lui Giroud in minutul 41.

In minutul 88, Eric Maxim Choupo-Moting a egalat pentru Camerun, insa bucuria a durat numai 3 minute, cand Dimitri Payet a marcat cu un sut absolut fantastic de la 25 de metri.

19:08 30 May

Florin Andone a ajuns astazi in Bucuresti si se va alatura lotului lui Iordanescu.



"Sunt foarte fericit ca am ajuns in tara. Abia astept sa incep pregatirile alaturi de colegii mei. Sunt bine, sanatos, sunt foarte bine si cu moralul, dar am nevoie de doua trei zile sa ma odihnesc, pentru ca la echipa de club am jucat trei meciuri in 8 zile. Nu s-a pus nici un moment problema sa nu vin la lot. Cordoba mi-a spus de la inceput ca ma vor lasa dupa data de 30. Pana la urma, ei sunt sefii mei, ei ma platesc. Am vorbit cu domnul Isaila si mi-a transmis sa fiu linistit si ca ma asteapta. Nu conteaza ca am venit ultimul, ci ca sunt aici si sunt foarte pregatit. Acum, astept sa vedem lotul de 23, ar insemna enorm pentru mine sa ajung la Euro."

"Am dat multe goluri la Cordoba, normal ca-mi doresc sa marchez si la nationala. Ar fi o placere sa marchez si pentru Romania. Vin aici pentru a lupta si pentru a ma pregati. Sunt pregatit pentru Euro. Nu e o lupta cu ceilalti atacanti. Toti imi sunt prieteni si competitia e foarte buna. Nu conteaza ca Alibec are tricoul cu numarul 9, chiar daca si eu am jucat cu acest numar. Nu conteaza asta, ci doar sa ajung in Franta. Pana se anunta lotul, nu vreau sa ma gandesc la altceva. Nu stiu daca sunt pe lista definitiva, daca ajung in Franta ar fi un vis. Trebuie sa ma pregatesc si sa fiu baiat cuminte.”

15:20 30 May
Control medical la nationala! 

 


Selectionerul Anghel Iordanescu a luat o decizie surprinzatoare la finalul cantonamentului din Italia. Jucatorii nationalei vor efectua o noua vizita medicala, marti dimineata. Selectionerul a luat aceasta decizie pentru ca sunt anumiti jucatori care au ajuns mai tarziu la lot.

Tot marti, selectionerul va anunta lotul final de 23 de jucatori ce vor reprezenta Romania la EURO. 

08:53 30 May

Florin Andone a marcat golul care a calificat-o pe Cordoba in play-off, iar acum vine la nationala sa dea goluri la EURO.

Andone si-a incheiat misiunea la Cordoba. A inscris golul victoriei cu Mallorca, a 21-a reusita din acest sezon. Cordoba incheie sezonul regulat pe locul 7 si se bate la promovarea in La Liga. O va face fara Andone, care pleaca la nationala sa dea goluri la EURO! "Andone va urmari aventura colegilor sai de la distanta. Nimeni nu poate sa-i reproseze ceva romanului, care a dat o lectie de profesionalism si etica. Pe langa faptul ca a marcat golul 21 in acest sezon, Florin a plecat ca un star de la Cordoba. Le-a facut pe toate. A decis victoria pentru Cordoba si a sfarsit prin a fi escortat de antrenori si coechipieri la vestiare deoarece adversari scapati de sub control doreau sa-i lase o amintire. Asa e Florin. Erou pentru unii, proscris pentru eltii", scrie presa locala. 

22:02 29 May

Germania 1-3 Bosnia

Campioana Mondiala a fost invinsa la Augsburg de nationala Slovaciei, desi a condus cu 1-0 dupa reusita lui Mario Gomez din penalty. Este a 3-a infrangere in 4 meciuri pentru nationala lui Low.

Slovacia, cea care este in grupa la Euro cu Anglia si Tara Galilor, a inscris prin starul Marek Hamsik, cel care a trimis un sut superb direct la vinclu, prin Michal Duris si Juraj Kucka. Ultima reusita a venit dupa o gafa mare a lui Ter Stegen.

Partida s-a desfasurat in conditii foarte grele din cauza ploii care a pus in discutie chiar amanarea partidei. Germania a jucat fara mai multe nume importante precum Manuel Neuer, Jerome Boateng, Marco Reus sau Thomas Muller.

21:56 29 May

Rezultatele de astazi din partidele amicale:
Germania 1-3 Slovacia
Spania 3-1 Bosnia (vezi aici dubla lui Nolito)
Albania 3-1 Qatar
Turcia 1-0 Muntenegru
Italia 1-0 Scotia
Portugalia 1-0 Norvegia

20:33 29 May

Atmosfera superba la Torino - in timpul intonarii imnului "Deastepta-te, romane!" cei 10.000 de romani prezenti pe stadion au cantat intr-un mod impresionant, lucru care s-a auzit si pe transmisia in direct a meciului.

20:20 29 May

Mai e putin si incepe meciul!

20:09 29 May

Iata imagini de pe stadion inainte de meci

19:05 29 May

Iata echipa de start a Romaniei:

19:05 29 May

Romania se afla la un meci de egalarea celui mai lung sir de meciuri fara infrangere din istorie. In prezent, tricolorii au legat 15 rezultate pozitive la rand, ultimul esec fiind cel din amicalul cu Algeria, din iunie 2014:

Recordul dateaza din perioada mai 1974 - decembrie 1975, cand Romania a avut 4 victorii si 12 remize.
 

17:45 29 May

Nationala Romaniei va juca in premiera la Torino in aceasta seara pe stadionul olimpic Grande Torino, iar suporterii romani sunt prezenti deja cu steaguri in preajma stadionului - 8.500 de bilete au fost vandute pana acum.

La fel ca si in cazul lui Anghel Iordanescu, si selectionerul Ucrainei, Mykhaylo Fomenko, are de luat decizii importante dupa partida din aceasta seara - el trebuie sa renunte la 6 jucatori in vederea Campionatului European.

Reporterul ProTV, Adrian Costeiu, dezvaluie care sunt "favoritii" din nationala Romaniei la ratarea turneului final.

 

14:09 29 May

Ce meciuri se joaca in aceasta seara:

16:00 Lituania - Estonia
18:00 Azerbaijan - Macedonia
18:30 Albania - Qatar
18:45 Germania - Slovacia
19:00 Spania - Bosnia
20:30 Romania - Ucraina
20:45 Turcia - Muntenegru
21:45 Italia - Scotia
22:45 Portugalia - Norvegia

13:05 29 May

Tensiuni in lotul Ucrainei inainte de Euro

Yarmolenko (Dinamo Kiev) si Stepanenko (Sahtior), doi dintre cei mai importanti jucatori din lotul Ucrainei, au avut mai multe conflicte in ultimii ani si totul a degenerat intr-o bataie in toata regula la ultimul derby din campionat.

Stepanenko si-a sarutat ostentativ emblema clubului din Donetk in fata suporterilor si a jucatorilor lui Dinamo Kiev si a fost luat la picioare de Yarmolenko.

"Ai grija ce faci, pentru ca stai in Kiev, sa nu te trezesti cu suporterii peste tine in casa", a fost avertismentul fostului portar din nationala Ucrainei, Shovkovsky, pentru jucatorul lui Sahtior.

Yarmolenko si Stepanenko s-au impacat in momentul in care au fost convocati in lotul de Euro. Federatia a organizat o conferinta de presa pentru ca cei doi sa transmita un mesaj de pace pentru suporteri, pe fondul tensiunilor cu care se confrunta in continuare societatea ucrainiana.

Ucraina face parte din grupa C la Euro, alaturi de Germania, Polonia si Irlanda de Nord.

12:39 29 May

Cum va arata Romania diseara:

12:14 29 May

Mircea Lucescu vine sa urmareasca meciul Romaniei, pe stadionul Olimpic din Torino. Aseara, Iordanescu, Razvan Lucescu si Mircea Lucescu au urmarit impreuna finala Champions League de la Milano.

12:11 29 May

Azi, ora 20:30, Romania - Ucraina

Romania joaca in aceasta seara al doilea amical din turneul de pregatire din Italia. Dupa egalul, 1-1, cu Congo, nationala noastra intalneste Ucraina, un meci cu miza mare pentru jucatori.

E partida in urma careia Anghel Iordanescu isi va definitiva lotul de 23 de jucatori pentru Euro.

Iordanescu are mai multe dileme pana sa faca lista pe care trebuie sa o trimita la UEFA.

Ioan Hora / Alibec

Prepelita / Ropotan

Steliano Filip / Tosca / Rat

Andrei Ivan / Maxim / Chipciu

31 mai este data limita pana la care FRF trebui sa trimita lotul de 23 de jucatori la UEFA.

Care credeti ca sunt cei 5 jucatori pe care Iordanescu ii lasa acasa?

20:35 28 May

Razvan Rat despre discutiile aparute in Romania la finalul meciului cu Congo: "Nu am nicio problema cu domnul Iordanescu. Nu se pune problema sa fi sugerat eu un succesor. Nu am nicio problema nici din cauza banderolei. Domnul Iordanescu m-a chemat la nationala cand eram foarte tanar. Mergem la Euro si n-ar trebui sa se faca atmosfera proasta in vestiar"

16:39 28 May

Franta a mai pierdut un fundas cu 13 zile inainte de meciul cu Romania! Jeremy Mathieu de la Barcelona s-a accidentat si a fost inlocuit cu Samuel Umtiti de la Olympique Lyon. Selectionerul Deschamps are probleme grave in aparare inainte de EURO. Varane, Sakho, Zouma si Laporte absenteaza si ei de la turneul final. 

11:35 28 May

Jucatorii nationalei au fost vizitati de doi magicieni in cantonamentul din Italia. N-au inteles nimic. Sanmartean a fost primul pacalit la un truc cu carti de joc, apoi Torje s-a ridicat de la masa ca sa faca dreptate :)

"Stai sa vezi ce-i fac", a spus Torje inainte sa fie bagat in ceata complet de magician.

Super video pe contul de YouTube al FRF TV:

10:06 28 May

Florin Andone va fi in lotul de Euro!

Anghel Iordanescu si-a reconsiderat regula aberanta impusa initial in cazul lui Florin Andone.

"Daca nu vine la lot pana pe 29 mai, pierde lotul", a anuntat Iordanescu la inceputul saptamanii, prin vocea consilierului Andrei Vochin.

Federatia a facut o scrisoare oficiala catre clubul Cordoba, in care i-a rugat pe spanioli sa-l lase pe Andone in cantonamentul din Italia. Cordoba a refuzat, pe motiv ca nu poate renunta la cel mai bun jucator din lot tocmai in acest moment, cand mai sunt doua etape din campionat, iar echipa are sanse reale de promovare in La Liga.

"Stai linistit, ca te asteptam. Ai grija sa fii sanatos si sa nu te accidentezi", i-a transmis Iordanescu lui Florin Andone, conform Gazetei.

Iordanescu urmeaza sa renunte la un atacant din lotul largit de 28 de jucatori. Selectionerul va alege intre Hora si Alibec, imediat dupa amicalul pe care Romania il va juca duminica cu Ucraina.

21:32 27 May

Razvan Rat ar putea sa se incarce cu optimism de la tatal sau, inainte de Euro.

"Tare mi-e teama ca vom termina pe primul loc in grupa", a spus acesta intr-un interviu Eu Sunt 12.

21:23 27 May

Noul psiholog al nationalei vorbeste zilnic cu jucatorii inainte de Euro.

18:14 27 May

Pierluigi Collina s-a intalnit astazi cu jucatorii nationalei noastre si a anuntat cateva schimbari foarte importante in regulamentul de arbitraj.

Cea mai importanta dintre schimbari este cea legata de executarea penalty-urilor - daca cel care executa lovitura de la 11 metri se opreste inainte de sut, pierde penalty-ul, iar arbitrul va acorda lovitura libera pentru adversari.

De asemenea, Collina le-a mai prezentat jucatorilor si alte modificari:

- se da cartonas rosu daca un jucator ataca mingea cu ambele picioare

- lovitura libera daca un jucator va fi faultat in afara terenului

- nu se mai da hent daca un jucator intra prin alunecare, in propriul careu, si atinge involuntar mingea cu mana.

15:46 27 May

Alibec e OK pentru Euro

Alibec a primit acceptul de a juca la Euro, desi are doua degete rupte. Acesta va juca cu o atela din rasina, usoara dar dura, iar pentru a-i proteja pe adversari, aceasta va fi invelita in spuma si fasa.

12:22 27 May
10 jucatori testati antidoping

Moti, Grigore, Rat, Hoban, Sanmartean, Prepelita, Maxim, Torje, Bogdan Stancu si Keseru au fost testati antidoping de catre FIFA astazi. Cei 10 jucatori vor afla rezultatul testului in cateva zile.

Acestia spera sa nu aiba aceeasi soarta ca Lucian Bute, care a picat testul antidoping dupa meciul cu Badou Jack, rezultatul fiind facut public in aceasta dimineata.

21:55 26 May

Francezii se antreneaza la BOX pentru meciul cu Romania

21:17 26 May
Incepe sa se contureze "lista neagra" de la nationala

Stanciu, singurul marcator al Romaniei din 2016, a ramas fara numarul 10 si nu este sigur nici de locul in avionul de Franta. Tata Puiu pastreaza suspansul. 5 din cei 28 de jucatori vor ramane acasa! Stanciu a dat golul Romaniei cu Congo. Are 2 reusite in 3 meciuri la nationala.

Maxim i-a luat numarul 10 lui Stanciu, dar poate rata Euro. Pe lista neagra, dupa meciul cu Congo, mai sunt Tosca, Prepelita, Ropotan si Hora. Nici Alibec nu l-a dat pe spate pe tata Puiu.

Care sunt cei 5 jucatori pe care ar trebui sa ii lase Iordanescu acasa?

21:33 25 May

Rat, Chiriches si Torje vor sa fie peste Hagi si Popescu. Generatia de aur n-a ajuns in careul de asi la Euro. 100.000 de euro e prima daca Romania trece de grupe. 

21:29 25 May

Francezii s-au reunit si ei

Cu exceptia lui Griezmann, care joaca finala Ligii Campionilor, sambata, de la 21:45, la ProTV, toti greii Frantei au intrat in cantonament. 15 zile mai sunt pana la Romania - Franta.

Coman de la Bayern era sa nu fie primit in cantonament. S-a imbracat ca la circ.

Castigator al Europa League cu Sevilla, Gameiro e prima rezerva a lui Deschamps.

Francezii si-au pus numele si pozele pe usa, in cantonament.

"Trebuie sa iesim din grupe! E obiectivul principal", spune Razvan Burleanu, seful FRF.

21:04 25 May

Fanii din Congo i-au transmis un mesaj lui Patrick Ekeng. 

1500 de spectatori la meci

20:51 25 May

Daca nu nimeresc azi poarta cu Congo, romanii le pot sparge geamurile lui George Clooney, Brad Pitt si Ricky Martin. Toti au case langa stadionul din Como.

20:44 25 May

Am refuzat Olanda pentru un amical cu Congo. Burleanu spune ca Tata Puiu n-a vrut un adversar tare inainte de Euro. Din 10 iunie, Euro va fi la PRO TV. Primul meci e Romania - Franta.

Tata Puiu se plange ca inainte de Euro jucam cu ... Congo. 

"Am avut o propunere chiar din partea Olandei de a juca, dar cand n-ai toti jucatorii in cantonament, stafful tehnic a considerat ca nu e oportun sa ai un meci foarte puternic", a declarat Razvan Burleanu.

Alibec asteapta sa primeasca drept de joc la Euro cu cele 2 degete rupte.

"Vine Colina in cantonament, vom avea o discutie cu el pentru a vedea care sunt elementele de protectie ale lui Denis"

"Nu poti sa-l lasi pe Denis Alibec acasa, o sa ramanem cu totii, atunci de ce mai mergem la CE"

20:20 25 May

Imagini LIVE de la incalzire

19:59 25 May

Echipa RD Congo: 16. Kudimbana - 2. Issama, 4. Bompunga, 5. Tisserand, 8. Mpoku, 10. Mubele, 12. Bakambu, 13. Lomalisa, 14. Zakuani, 17. Maghoma, 18. Mabwati. Antrenor: Florent Ibenge

Rezerve: 1. Matampi - 3. Arnold, 6. Bangala, 7. Botaka, 9. Bokila, 11. Andre, 15. Baometo

19:34 25 May

18:58 25 May
Alibec, titular

Echipa de start a Romaniei cu Congo: Pantilimon - Sapunaru, Gaman, Chiriches, Rat - Ropotan, Pintilii - Popa, Stanciu, Chipciu - Alibec

09:44 25 May

Pentru meciurile cu Ucraina si Congo, Maxim si-a recuperat numarul 10 in echipa nationala. Absent cu Lituania si Spania, mijlocasul lui Stuttgart pierduse tricoul in detrimentul lui Nicusor Stanciu. Alibec si-a ales numarul 9.

22:51 24 May
Alibec si Andone, in pericol

Denis Alibec are in continuare dureri de cap desi pe el il doare... mana. Varful Astrei nu stie daca va fi lasat sa joace cu degetele fracturate la Euro, acesta putand fi exclus chiar de forul international din cauza accidentarii.

Nici Andone nu e sigur ca merge la Euro. Iordanescu a inercat sa il aduca mai devreme in lotul Romaniei insa acesta mai are de jucat meciuri la Cordoba, programul putand sa se extinda chiar si dupa inceperea Euro, daca echipa prinde play-off-ul. Andone este indispensabil echipe sale de club, fiind cel mai bun marcator al echipei, cu 20 de goluri in 34 de meciuri, fiind golgheterul ligii a 2-a alaturi de Leon.

In locul acestora poate fi chemat la lot Rusescu, cel mai important atacant care a fost lasat in afara lotului la Euro. Momentan, Iordanescu se bazeaza pe Keseru, Hora si pe Bogdan Stancu pentru compartimentul ofensiv, desi ultimul e folosit mai mult in flancuri.

15:45 24 May
11:27 24 May
Andone poate sa rateze EURO! 

 

Situatie incredibila pentru Florin Andone, cel mai in forma atacant din liga a doua spaniola! Tanarul jucator se lupta cu Cordoba pentru promovare, iar calificarea in play-off ar insemna ratarea prezentei la EURO. Plecarea spre Paris este programata pe 5 iunie, dar play-off-ul din Spania se incheie pe 19 iunie! Cordoba nu poate fi obligata de FRF sa-l lase pe Andone la nationala, iar spaniolii se bazeaza pe atacantul care a marcat 20 de goluri pentru ei in acest sezon. 

 "Daca nu vine pe data de 29 mai nu va mai face parte din lot! Fereasta oficiala se deschide pe 29 mai. Nu poti sa obligi cluburile de afara sa-ti trimita jucatorii mai repede, cu atat mai mult cu cat un club este in competitie. La nivel national a fost o decizie de Comitet Executiv, care s-a luat in aceasta iarna. in momentul in care s-a comprimat campionatul, toate echipele au fost de acord sa lase jucatorii la lotul national, chiar daca nu s-au terminat meciurile din play-out! Pe plan intern a fost o decizie de Comitet Executiv, pe cei de afara nu ai cum sa-i obligi", a spus consilierul lui Burleanu, Andrei Vochin, la Dolce.

10:40 24 May

Ce mananca jucatorii nationalei in cantonamentul din Italia (Gazeta Sporturilor)

Micul dejun

5 feluri de branza
Cereale
Lapte
Fructe
Cafea

Pranz
Supa de linte, de morcovi sau legume
3 feluri de branza
3 feluri de paste
spanac la gratar
rosii la gratar
piept de pui
muschi de vita
somon
ton
salata
tarta de fructe

Cina
Supa de legume
rosii la gratar
legume la gratar
piept de pui
muschi de vita
salata
ton
somon
peste spada
tarta de fructe

15:57 23 May

Autoritatile franceze sunt in alerta. Ultimul test inainte de Franta - Romania, finala Cupei Frantei intre PSG si Marseille, a scos la iveala mai multe probleme in ceea ce priveste securitatea pe stadionul Stade de France.

Suporterii au intrat in voie cu torte si petarde, desi politistii dadeau asigurari ca acest lucru va fi imposibil dupa masurile luate in vederea Campionatului European.

Verdictul prefectului regiunii, Phillippe Galli: "Sistemul de securitate a cedat putin. Au fost puncte slabe si acest lucru este de neacceptat. Trebuie sa corectam ceea ce nu a mers. Cand sistemul a fost sub presiune, a cedat in mai multe puncte."

14:11 23 May

Steliano Filip: "Traiesc un sentiment unic, ma bucur ca sunt un exemplu pentru fratii mei!"

"Sper sa raman in lotul de Euro, ar fi un vis devenit realitate sa joc in meciul cu Franta. Traiesc un sentiment unic si ma bucur ca sunt un exemplu pentru fratii mei."

"Nu ai cum sa nu-l remarci pe Griezmann. Joaca finala Champions League si a avut rezultate foarte bune sezonul asta.", a spus Steliano Filip intr-un interviu pentru FRF TV.

12:52 22 May
Rat ramane capitan!

 

Jucatorii nationalei si-au ales capitanii in cantonamentul din Italia. Veteranul Rat ramane capitanul principal, iar urmatorii pe lista sunt Chiriches si Dragos Grigore.

Rat e cel mai vechi jucator de la nationala si va fi prezent la EURO in ciuda accidentarii care l-a tinut departe de gazon in acest sezon pentru o perioada lunga. Chiriches si Grigore au jucat toate minutele din preliminarii si s-au impus in echipa prin experienta si carisma lor, scrie Gazeta Sporturilor. Pintilii e al patrulea pe lista capitanilor de la nationala.

21:09 21 May

Ca sa-i bata pe francezi, Stanciu sta cu ochii pe Messi si Dibala! Sunt fotbalistii lui preferati. Iubita e cel mai bun psiholog inaintea meciurilor. Daca va marca cu Franta, Stanciu nu-i va dedica ei golul, ci bunicii lui. Hagi a primit baderola de capitan de la Lucescu la 20 de ani. Stanciu nu se vede capitanul Romaniei la euro. "Sunt nou aici, sunt tanar si cred ca mai am multe de invatat de la colegii mei mai experimentati", spune Stanciu.

"Zanetti a fost cel mai greu adversar din cariera mea" spune Stanciu! Pana la euro, unde poate da peste nume mari. Romania-Franta e pe 10 iunie la PRO TV!
 

10:48 21 May
Psiholog la nationala! 

 

Consilierul lui Razvan Burleanu anunta ca Anghel Iordanescu a cerut in premiera un psiholog pentru nationala. El va pregati jucatorii in cantonamentul din Italia si va fi luat si la EURO, daca acest lucru va fi cerut de selectioner. 
 

"Acum e in Italia (n.r. - psihologul), la EURO vedem daca va fi. La centrele de excelenta lucram cu psiholog, de cand am venit noi in federatie. La nationala mare acum s-a cerut, acum l-am dat. Domnul Iord?nescu l-a cerut. A zis ca are nevoie de el", a spus Andrei Vochin la Dolce. 

"Trebuie sa vada si domnul Irdanescu daca exista acomodare si daca exista compatibilitate pentru ca lucrul s-a facut din scurt. Cu un psiholog se lucreaza indelungat, nu e Mafalda, nu vine sa iti faca o magie. Asta este un proces de durata in urma caruia se stabilesc niste directii de actiune pe zona psihologica", a mai spus el. 

09:50 21 May
Excursie in Alpi!

 

Cei 18 jucatori reuniti in lotul Romaniei la Saint-Vincent au beneficiat ieri de o experienta spectaculoasa.

Cu Lucian Sanmartean venit langa echipa si cu selectionerul Anghel Iordanescu alaturi, lotul primei reprezentative a pornit intr-o incursiune prin Alpi. Dupa 30 de minute de ascensiune cu autocarul de la Parc Hotel Billia, “tricolorii” s-au relaxat, timp de ora, la 1640 de metri altitudine, in Col de Joux.

Au sosit in Saint-Vincent inca trei jucatori din lotul preliminar de 28 pentru Euro 2016, este de vorba de Costel Pantilimon, Gabriel Torje si Alexandru Maxim.

Sursa: FRF.ro

14:40 20 May
Antrenament pe consola!

 

Intrebat cum ar caracteriza in cateva cuvinte echipa nationala de fotbal al Romaniei, Silviu Lung jr a raspuns concis: "entuziasta, organizata si buna".

Despre faptul ca tatal sau a participat la Euro 1984, Silviu Lung jr a spus: "Este o senzatie foarte placuta, traiesc acum un sentiment de liniste, de implinire si ma bucur tot ceea ce se intampla in jurul meu", a spus portarul campioanei.


Portarul a simulat pe consola meciul cu Franta si spune ca rezultatul virtual, 1-1, ar fi un deznodamant fericit si in realitate pentru debutul la Euro 2016.

Vezi mai multe pe FRF.ro

22:45 19 May

Primii adversari ai Romaniei la Euro, francezii au fost treziti cu noaptea in cap, pentru un control anti-doping. 6 jucatori au fost testati. Li s-au luat probe de sange si urina. "N-avem nicio emotie" - spune Deschamps.

Deschamps i-a dus pe francezi in sudul tarii, in cantonament. Primarul din Biarritz i-a primit cu flori. 10 mii de fani au fost la primul antrenament al Frantei.


 

13:37 19 May
ALERTA de atentat la Paris!

 

Meciul de deschidere de la Campionatul European de Fotbal 2016 dintre Romania si Franta de pe 10 iunie, dar si finala competitiei, de pe 10 iulie, care se vor desfasura pe Stade de France, ar putea fi vizate de teroristi islamisti, a anuntat Biroul politiei criminale federale germane, potrivit ziarului Bild, citat joi de DPA.

Potrivit Bundeskriminalamt (BKA), amenintarea ar fi valabila nu numai pentru acest meci, ci pentru intregul campionat european, potrivit unui raport care a ajuns la ziarul Bild.

'Tinte simbolice si usoare care se bucura de multa atentie din partea media si care, in consecinta, s-ar putea solda cu un numar mare de victime' sunt cele mai expuse, se mentioneaza in raport, care adauga ca membrii echipelor de fotbal din asa-numitele 'natiuni cruciate' ar putea fi vizati.

'In special din cauza trecutului colonial francez in Africa de Nord, implicarii sale militare in Mali si sustinerii luptei impotriva asa-numitului Stat Islamic in Irak si Siria, Franta este mereu in vizorul atacatorilor islamisti', noteaza raportul BKA.

Masurile de securitate franceze au fost intensificate in lunile care au urmat dupa atacurile de la Paris din noiembrie care s-au soldat cu 130 de morti si oficiali francezi, dar si din cadrul UEFA au incercat sa atenueze ingrijorarea privind producerea unor evenimente violente in timpul Euro 2016.

UEFA intentioneaza sa recruteze cel putin 10.000 de agenti de securitate privati pentru desfasurarea turneului Campionatului European si la fiecare dintre cele zece stadioane se vor afla la fiecare meci in jur de 900 de agenti de securitate, noteaza DPA.

Sursa: Agerpres

11:30 19 May
Gardos regreta faptul ca rateaza Euro din cauza accidentarii


Florin Gardos a avut un sezon negru in Anglia. Fundasul s-a accidentat si a stat pe bara jumatate de an, revenirea sa fiind una destul de greoaie. Acesta rateaza Euro, nefiind complet refacut si neavand jocuri in picioare. In locul sau, nationala va avea cuplul de fundasi centrali Chiriches - Grigore.

"Imi doream sa fiu in cantonamentul din Italia. Bine, imi doream sa imi revin mai repede si da, imi doream sa joc macar cateva minute pentru echipa mare. Daca jucam putin ma gandeam ca pot emite pretentii la o convocare, dar nu pot sa fiu ipocrit sa zic ca meritam, imi doream, dar asta e. Se tot vorbeste de vreo 7 ani de cuplul Chiriches - Gardos, vom vedea cand vom forma cuplu de fundas al nationalei, depinde doar de mine, pentru ca Chiriches e deja acolo. Eu imi doresc, na, e frustrant sa nu pot sa joc pentru echipa nationala. Nici cand eram bine fizic nu am jucat foarte mult pentru echipa de club si atunci automat nu jucam nici pentru nationala. Sper sa vina si momentul ala.”, a spus Gardos pe aeroport.

08:27 19 May
Teste antidoping in cantonament

Jucatorii convocati de Iordanescu au oferit teste antidoping, inainte de turneul final. Astfel, 12 jucatori au fost selectionati, acestia fiind testati cu probe de sange si de urina. Lung, Sapunaru, Chiriches, Grigore, Moti, Hoban, Torje, Keseru, Andone, Stancu, Hora si Rusescu sunt cei care au fost testati.

In stagiu din Italia, alti 10 jucatori urmeaza sa fie testati, Romania urmand sa aiba toti jucatorii testati inainte de startul turneului final din Franta. De asemenea, pe toata durata campionatului vor fi teste antidoping, dupa fiecare meci fiind alesi cate 2 jucatori, trasi la sorti in minutul 75.

Jucatorii trebuie sa fie atenti la noua substanta care face ravagii in sportul mondial. Meldonium-ul a fost trecut recent pe lista substantelor interzise si zeci de atleti din toate sporturile au fost depistati pozitiv, inclusiv sportivi ce trebuiau sa reprezinte Romania la JO din aceasta vara.

Next: 2. Vezi urmatoarea pagina »
300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!