Descoperire ULUITOARE a cercetatorilor! Este prima oara cand reusesc asta: ce au gasit in stomacul unui dinozaur mort de peste 100 de milioane de ani

Descoperire ULUITOARE a cercetatorilor! Este prima oara cand reusesc asta: ce au gasit in stomacul unui dinozaur mort de peste 100 de milioane de ani

Descoperirea este considerata 'de departe' una dintre cele mai mari despre dinozauri din istoria omenirii.

Expertii de la Universitatea Brandon au analizat stomacul unui dinozaur mort in urma cu aproximativ 110 milioane de ani si spun ca este prima oara cand gasesc perfect conservata ultima masa a acestuia.

Pana in prezent, s-au mai gasit seminte sau ramuri in ramasitele fosilelor de dinozauri, insa niciodata nu a existat o dovada clara, solida, ca au mancat plante reale.

In cazul ultimei descoperiri, stomacul dinozaurului a fost atat de bine conservat incat continutul a fost pastract intact.

Fosilele studiului apartin unui ankylosaur, iar mesele acestuia erau bazate pe plante. Cercetatorii au descoperit ferigi in stomacul dinozaurului, acestea fiind ultima lui masa.

"Fragmentele de frunze si alte fosile vegetale au fost pastrate pana la celule", a spus David Greenwood, coautorul studiului si biologul Universitatii Brandon, conform Daily Star.

"Constatarea continutului actual de stomac conservat de la un dinozaur este extrem de rara, iar acest stomac mumificat este de departe cel mai bine conservat stomac de dinozaur gasit pana acum. Cand oamenii vor vedea aceasta fosila uimitoare si li se va spune ca stim care a fost ultima sa masa, aproape ca va readuce la viata bestia pentru ei, oferind o privire despre modul in care animalul efectiv isi desfasura activitatea zilnica, unde traia si care era mancarea preferata", a spus Jim Basinger, coautor al studiului si geolog la Universitatea din Saskatchewan, potrivit sursei citate.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Animație grafică: Cum arată Bucureștiul promis de Nicușor Dan și de noii primari de sectoare
BRAT