Promo (P) Șemineul și soba cu design rustic - ultimul trend în materie de încălzire și decor

(P) Șemineul și soba cu design rustic - ultimul trend în materie de încălzire și decor

În ultima perioadă, tot mai mulți români s-au lăsat cuceriți de un nou trend în materie de încălzire și decor pentru acasă.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 17:39
Data actualizarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 17:45

Modelele premium de semineu și sobele noi, dar care păstrează liniile rustice cu aspectul vechi-tradițional al teracotelor țărănești, au devenit preferatele clienților din întreaga țară. 

Soluții care aduc căldura specifică focului pe lemne, la pachet cu funcționalitățile de ultimă generație și design inedit, aceste dispozitive se potrivesc perfect cu decorul și personalitatea căminului tău. Indiferent dacă vorbim de stilul clasic, rustic sau modern, varietatea de modele îți va permite să te joci cu formele, dimensiunile, tipurile de materiale sau cu variantele aproape nelimitate de accesorizare. 

Prietenii noștri de la PEFOC, companie 100% românească cu sediul central la Sibiu și etalon în industria comercializării și montajului profesionist al dispozitivelor termice neconvenționale din România, ne vor ajuta cu informații esențiale despre calitățile și oportunitățile de a deține o sobă sau un șemineu pe lemne, în funcție de preferințele și nevoile de încălzire specifice, pentru fiecare cămin în parte.

În primul rând, trebuie să știi că orice șemineu necesită mai mult spațiu decât renumitele sobe bacau. Un ansamblu de șemineu este alcătuit din mai multe componente și poate avea un design diferit, în funcție de cerințele fiecăruia. În schimb, soba ocupă un spațiu redus, grație designului mult mai compact și evident, nu la fel de pretențios. 

Specialiștii ne avertizează că, independent de complexitatea sau de puterea unei sobe, aceasta nu va reuși să se ridice la nivelul randamentului pe care îl oferă un șemineu, soba fiind recomandată doar pentru încălzirea spațiilor de dimensiuni reduse.

Așadar, fie că ne alegem un șemineu pe lemne clasic, rustic sau un focar semineu pe colt modern, oricare dintre variante, deține potențialul să transforme radical spațiul în care urmează să fie instalat. La capitolul eficiență, șemineul pe lemne este recomandat pentru cei care doresc să încălzească întreaga locuință sau doar pe acele spații cu dimensiuni considerabile. Acesta este prevăzut cu elemente de distribuire a aerului cald cu ajutorul grilelor speciale de aerisire. Astfel, căldura va ajunge uniform în spațiile adiacente locului unde este instalat șemineul. 

De cealaltă parte, randamentul unei sobe pe lemne este limitat. Aerul cald este distribuit în proximitatea camerei în care se află soba sau poate ajunge și în alte încăperi cu ajutorul caloriferelor. Dar chiar și așa, racordată la calorifere, soba nu avea un randament superior, așa cum se întâmplă în cazul unui șemineu. 

Tot de la meșterii Pefoc mai aflăm că, locul perfect a unei sobe pe lemne este casa de vacanță sau cabana de la munte unde este nevoie de încălzire rapidă. Din punct de vedere financiar, șemineul necesită o investiție inițială considerabilă, dar deosebit de eficientă pe termen lung, spre deosebire de centralele termice. 

Având în vedere că ofertele bune tind să se epuizeze repede, poți profita de reducerile specifice din perioada verii, disponibile pe site-ul oficial pefoc.ro la gama completă de șeminee și modele de sobe rustice sau moderne, precum și coșuri de fum, burlane de sobă, focare premium, materiale de construcții termice, numeroase accesorii, dar și servicii profesionale de montaj și curățare coșuri de fum. 

Membrii echipei de meșteri sibieni îți vor oferi prompt, răspunsuri la toate întrebările pe care le ai și îți vor oferi consultanță gratuită pentru proiectul tău termic, de la A la Z, transport gratuit la domiciliul tău și garanție de la producători, cu durate cuprinse între 5-10 ani pentru focar și până la 30 de ani pentru coșul de fum.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!