GALERIE FOTO „Încercați să îmi puneți cuvinte în gură” Semifinalista Sabalenka, furioasă pe jurnaliști, la Roland Garros

Roland Garros 2023 Aryna Sabalenka Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Iunie 2023, 09:25
Data actualizarii: Miercuri 07 Iunie 2023, 09:25

Aryna Sabalenka a sărit peste o conferință de presă, la Roland Garros 2023, după ce o jurnalistă i-a pus mai multe întrebări despre relația sa cu președintele Belarusului. 

Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) a pătruns în semifinalele turneului de la Roland Garros, unde o va întâlni pe cehoaica Karolina Muchova, jucătoarea care a trecut de Irina Begu, în turul al treilea.

Aryna Sabalenka mărturisește că și-a regretat absența la conferința de presă

Motivându-și absența la conferința de presă, sportiva bielorusă a declarat că a lipsit pentru „modul în care a fost făcută să se simtă și pentru lipsa de respect afișată,” a spus Sabalenka.

„Am simțit că jurnalista încearcă să îmi pună cuvinte în gură. Nu m-am simțit confortabilă. Așa m-am simțit. Atât,” a spus bielorusa, care a continuat transmițându-le jurnaliștilor cât de mult îi apreciază.

„Întotdeauna respect conferințele de presă și sunt deschisă în răspunsurile pe care le acord. M-am simțit rău că nu am venit la conferința de presă. Nici măcar nu am putut să dorm.

Am avut toate acele sentimente negative în cap, nu am putut adormi. Chiar vă respect pe toți și vă mulțumesc că ați venit. Da, m-am simțit rău că am lipsit de la conferința de presă,” a completat Sabalenka, după calificarea în semifinalele Roland Garros 2023. 

Dialogul ireal purtat de o jurnalistă cu Sabalenka, în conferința de presă

„Ai primit destule răspunsuri din partea mea, iar eu nu am comentarii de făcut la adresa ta,” a fost modul în care Aryna Sabalenka a încheiat un dialog neverosimil cu o jurnalistă care a întrebat-o în repetate rânduri dacă îl susține pe președintele țării sale, complice al invaziei rusești din Ucraina. 

Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) s-a pronunțat împotriva războiului, dar a declarat recent că nu va mai face nimic pentru a se face plăcută în fața ucrainencelor din WTA, argumentând că nu are niciun control asupra sentimentelor lor. 

Jurnalistă: „Aryna, vreau să-ți adresez două întrebări. În 2020, ai semnat o scrisoare de susținere a lui Lukashenko (președintele Belarusului), când el tortura și bătea protestatarii pe străzi. Și apoi ai apărut sărbătorind anul nou alături de el. Cum e posibil ca un potențial lider mondial să susțină un dictator?"

Sabalenka: „Nu am niciun comentariu pentru tine, așa că îți mulțumesc de întrebare!"

Jurnalistă: „Continui să spui că nimeni niciun jucător rus sau bielorus nu susține războiul, dar poți să vorbești cu tine însuți și să spui: - Eu, Aryna Sabalenka, condamn categoric faptul că Belarus atacă Ucraina cu rachete și vreau ca acest lucru să se oprească?"

Sabalenka: „Nu am comentarii pentru tine!"

Jurnalistă: „Deci, practic, sprijini războiul, dacă nu poți face afirmația asta. Nu ești o persoană oarecare, Aryna...", moment în care ofițerul de presă a intervenit: „Cred că a fost foarte clară că nu vrea să răspundă la astfel de întrebări.”

Jurnalista a completat totul, spunând: „Acum știm totul.... e clar!,” notează Eurosport dialogul dintre cele două. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!