„Pe mine mă huiduie ăștia?” Confuzie totală la finalul meciului dintre Kostyuk (Ucraina) și Sabalenka (Belarus)

Aryna Sabalenka Marta Kostyuk Roland Garros 2023 Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 28 Mai 2023, 16:20
Data actualizarii: Duminica 28 Mai 2023, 16:22

Ucraineanca Marta Kostyuk a refuzat să îi strângă mâna bielorusei Aryna Sabalenka, după încheierea meciului din turul întâi al competiției de la Roland Garros. 

Jucătoare ucraineană, huiduită la Roland Garros, după ce a refuzat să-i strângă mâna bielorusei Sabalenka


Bielorusa Aryna Sabalenka a învins-o pe ucraineanca Marta Kostyuk, scor 6-3, 6-2, în runda inaugurală a ediției 2023 a turneului de la Roland Garros. Campioana Openului Australiei și-a confirmat statutul de câștigătoare a competiției de calibru WTA 1000 de la Madrid și a debutat cu dreptul pe zgura pariziană, însă finalul partidei cu Kostyuk a fost mai tensionat decât întreaga partidă. 

Marta Kostyuk a refuzat să îi strângă mâna, sportiv și amical, după cum se obișnuiește la capătul fiecărui meci de tenis, ducându-se direct la banca sa de odihnă după salutul arbitrului de scaun.

Aryna Sabalenka a vrut să se asigure că nu este ea persoana huiduită de spectatori

Gestul a fost întâmpinat cu doar câteva secunde de huiduieli ale francezilor din tribune, moment care s-a sincronizat parțial cu salutul victorios al Arynei Sabalenka.

Într-o stare de confuzie, numărul 2 WTA s-a întors către loja sa, întrebându-și staff-ul dacă publicul o huiduie pe ea. Aceștia i-au răspuns negativ, liniștind-o pe Aryna Sabalenka.

Loja Sabalenkăi i-a confirmat că francezii au huiduit-o pe Kostyuk, și nu pe ea

Aceasta s-a dus pentru a doua oară pe teren să îi salute pe spectatori, asigurându-se că tratamentul primit a fost favorabil.

Lucrul acesta s-a întâmplat, Sabalenka fiind aplaudată, dar inclusiv Kostyuk a fost aplaudată la ieșirea de pe teren, la rugămintea crainicului. Doar câteva persoane au huiduit-o încă o dată pe sportiva ucraineană, minimizând scandalul care ar fi putut fi iscat.

Sabalenka nu se mai gândește la ura primită din partea ucrainencelor 

„Încerc să nu mă gândesc la aceste lucruri negative. Până la urmă, nu este treaba mea. E în regulă dacă mă urăşte! Nu pot face nimic în privinţa asta.

Întotdeauna vor exista oameni care mă iubesc şi care mă urăsc. Dacă ea mă urăşte, nu este ceva reciproc.

În ceea ce priveşte lipsa unei strângeri de mână, pot să înţeleg acest lucru. Este dificil pentru ei să dea mâna cu un bielorus sau cu un rus. Ar primi multe mesaje din Ucraina.

Dacă aș putea pune capăt războiului, aș face-o. Noi suntem doar sportivi. Dacă le convine să nu-mi strângă mâna, aşa să fie. Dar cred că sportul n-ar trebui politizat,” a spus Sabalenka, în ultima conferință de presă susținută înaintea startului Roland Garros 2023. 


„Pozitiv e pozitiv, dar atât de tâmpit nu e nimeni” Ion Țiriac se întreabă cine o va despăgubi pe Halep, dacă va fi nevinovată

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!