Sabalenka, lipsită de clasă? Gestul făcut la fileu, când a văzut că ucraineanca Svitolina refuză să îi strângă mâna

Aryna Sabalenka Elina Svitolina Roland Garros 2023 Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 06 Iunie 2023, 16:31
Data actualizarii: Marti 06 Iunie 2023, 16:42

Aryna Sabalenka a învins-o pe Elina Svitolina, scor 6-4, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros. 

Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros. Campioana turneului WTA 1000 de la Madrid și-a confirmat performanța din capitala Spaniei, reușind să o elimine în minimum de seturi pe Elina Svitolina (28 de ani, 192 WTA), una dintre revelațiile acestui turneu de mare șlem.

La primul Grand Slam jucat ca mamă, Svitolina a fost lăudată de Sabalenka pentru prestațiile avute, pe care le consideră „impresionante.”

Muchova - Sabalenka, prima semifinală stabilită la Roland Garros 2023

La capătul meciului dintre Sabalenka și Svitolina, bielorusa s-a apropiat de zona fileului, unde a așteptat ca ucraineanca să îi strângă mână, lucru care era cunoscut dinainte că nu se va întâmpla.

Elina Svitolina a declarat că își va menține intactă decizia de a nu le acorda acest gest de sportivitate jucătoarelor din Federația Rusă și Belarus, în contextul invaziei asupra țării sale. 

Svitolina: „Nu știu ce aștepta la fileu. Declarațiile mele au fost destul de clare.”

„Nu știu ce aștepta la fileu. Declarațiile mele au fost suficient de clare,” a punctat Svitolina, la conferința de presă de după meci, adăugând că Sabalenka a „inflamat nefericit” spiritele, la finalul meciului. 

O parte a publicului parizian a huiduit-o pe Elina Svitolina pentru refuzul de a-i strânge mâna Arynei Sabalenka, iar bielorusa a privit înspre loja sa și a zâmbit, însă nu se cunoaște dacă acest gest a avut vreo legătură cu lipsa strângerii de mână. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!