GALERIE FOTO Unul dintre puținii care ar face asta! Ce vrea să facă Tsitsipas doar pentru a le putea povesti nepoților

Stefanos Tsitsipas Grand Slam Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 August 2023, 16:10
Data actualizarii: Sambata 05 August 2023, 16:04

Stefanos Tsitsipas continuă să surprindă prin perspectiva sa care nu se suprapune cu a majorității tenismenilor. 

Majoritatea jucătorilor de tenis, inclusiv Simona Halep, au ales „titlu de mare șlem”, când sunt întrebați ce ar alege între o performanță într-un turneu major sau prima poziție a clasamentului WTA ori ATP.

Tsitsipas ar da la schimb un Grand Slam pentru prima poziție în clasamentul ATP

Dar Stefanos Tsitsipas (24 de ani) confirmă, din nou, că vede lucrurile diferit. Tenismenul grec - finalist la Roland Garros 2021 și la Australian Open 2023, dar și fost număr 3 ATP, în urmă cu două veri - a declarat că ar prefera să fie număr 1 mondial și ar fi dispus să dea la schimb inclusiv un titlu de mare șlem în acest sens, dacă ar fi posibil.

„Voi da un titlu de mare șlem pentru a fi numărul 1. Este cu siguranță ceva special, este un semn că ai atins maximul în cariera ta și îmi place când poți maximiza totul. Astfel, într-o zi, le voi putea spune nepoților mei că am fost numărul 1,” a declarat Stefanos Tsitsipas, conform Tennishead

Tsitsipas, învins de Djokovic în finala Roland Garros 2021, după ce a condus cu 2-0 la seturi

Actualmente, Stefanos Tsitsipas ocupă locul 5 în clasamentul mondial, aflându-se la o distanță considerabilă, de 4375 de puncte în spatele liderului Carlos Alcaraz.

În finala ediției 2021 a turneului de la Roland Garros, Stefanos Tsitsipas a fost la un singur set distanță de câștigarea primului trofeu de mare șlem al carierei sale, dar a fost întors, de la 2-0 la seturi, de către Novak Djokovic

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!