Djokovic, mai serios decât Nadal?! Ce a spus Tsitsipas despre tenismenul spaniol 

Stefanos Tsitsipas Novak Djokovic rafael nadal Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 05 Iulie 2023, 07:42
Data actualizarii: Miercuri 05 Iulie 2023, 07:51

Grecului Stefanos Tsitsipas îi este greu să nege că Novak Djokovic nu ar avea o mână deja pusă pe trofeul de la Wimbledon. 

Stefanos Tsitsipas (24 de ani, 5 ATP) îl vede pe Novak Djokovic cu un pas făcut deja înspre câștigarea trofeului de la Wimbledon.

Tenismenul grec l-a lăudat pe rivalul sârb pentru metodele de recuperare pe care le adoptă și care se dovedesc a fi cele mai bune din întregul circuit ATP. 

Tsitsipas: „Nadal are diferite obiceiuri care l-au costat în carieră din cauza accidentărilor și știu de ce se întâmplă asta.”

Tsitsipas a menționat, în răspunsul său, că Rafael Nadal ar fi responsabil de anumite obiceiuri care l-au predispus la accidentări, de-a lungul carierei. 

„În calitate de jucător de top 5 și pretendent la titlu, cum te simți când auzi experți și non-experti spunând că Novak Djokovic are deja trofeul în buzunar?”, l-au întrebat jurnaliștii greci de la SDNA pe cel mai bun tenismen din țara lor. 

„Într-un fel, Djokovic are trofeul de la Wimbledon în buzunar!”

„Într-un fel, îl are! Asta mă frustrează, dar este adevărat. Și îmi doresc absolut să domin și să arăt că și eu sunt capabil să fac ceva, dar el a găsit formula secretă care îi permite să fie prezent la fiecare Grand Slam, să ajungă departe fără nicio problemă împotriva oricărui adversar. Funcționează ca un ceas! I-am urmărit rutinele și am văzut cât de profesionist este în ceea ce face. Este absolut normal ca el să joace la acest nivel.

Nu vreau să spun lucruri rele despre Nadal, dar el are diferite obiceiuri care l-au costat în carieră din cauza accidentărilor și știu de ce se întâmplă asta. Novak a evitat asta, dieta lui este cea mai uimitoare din tenis, recuperarea lui este cea mai avansată pe care am văzut-o, așa că iau anumite elemente și le adaug la propriul meu stil. Cred că de aceea este atât de puternic la o vârstă la care ai crede că nivelul scade de obicei,” a răspuns Stefanos Tsitsipas. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!