FOTO Azarenka, bătută și huiduită: gestul pe care l-a făcut în fața britanicilor, la ieșirea de pe teren

Wimbledon 2023 Elina Svitolina Victoria Azarenka Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 10 Iulie 2023, 10:05
Data actualizarii: Luni 10 Iulie 2023, 10:19

Wimbledon 2023 | Azarenka, eliminată de Svitolina în optimi, scor 2-6, 6-4, 7-6 (9). 

Dramatism în optimea de finală bieloruso-ucraineană disputată pe iarba londoneză. Victoria Azarenka a cedat lupta cu Elina Svitolina, deși a condus-o cu 7-4 în maxi tiebreak-ul setului decisiv.

Sportiva ucraineană a avut un final de meci formidabil, în care a câștigat 7 din ultimele 9 puncte, reușind calificarea într-un sfert de finală în care o va întâlni pe ocupanta locului 1 mondial, Iga Swiatek, din Polonia.

Victoria Azarenka, huiduită la ieșirea de pe Terenul Nr. 1

La ieșirea de pe Terenul Nr. 1., Victoria Azarenka a fost huiduită, moment care a făcut-o să râdă, pe fond nervos, și să-și împreuneze pumnii, lăsând de înțeles că ar fi legată și în imposibilitatea de a vorbi.

Publicul britanic a huiduit-o pe Azarenka pentru graba cu care a părăsit terenul de joc, fără a-i strânge mâna Svitolinei, însă decizia i-a aparținut ucrainencei, care a declarat public că nu va strânge mâna jucătoarelor din Federația Rusă și Belarus, în contextul invaziei din Ucraina. 

„Să fiu victimă? Victimă pentru că o persoană nu mi-a strâns mâna? Vă rog. Nu vrea să strângă mâna jucătoarelor din Rusia și din Belarus. Respect asta. Ce ar fi trebuit să fac? Să stau și să o aștept?” a spus Azarenka, revoltată, la conferința de presă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!