Tenis

Rafael Nadal îl elogiază pe „noul Rafael Nadal”, Carlos Alcaraz: „E de neoprit. Îmi aduce aminte de mine, la 17-18 ani”

Rafael Nadal (35 de ani) îl consideră pe Carlos Alcaraz (18 ani) un rival de seamă în momentul de față în circuitul ATP. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 17:30
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 17:07

Rafael Nadal îl vede pe Carlos Alcaraz ca următorul superstar al tenisului global. Jucătorul spaniol (18 ani, 19 ATP) este cel mai tânăr tenismen care intră în top 20 ATP, de la Rafael Nadal, în 2005. 

În 2022, Carlos Alcaraz a debutat în echipa Spaniei de Cupa Davis, în barajul cu România și a câștigat titlul ATP 500 de la Rio de Janeiro.

La Indian Wells, Alcaraz a legat patru victorii la rând, fără să piardă set, eliminându-i pe Mackenzie McDonald, Roberto Bautista Agut, Gael Monfils și Cameron Norrie. 

Întrebat dacă i-a oferit vreun sfat lui Carlos Alcaraz, Rafael Nadal a răspuns: „Nu mi-a cerut niciun sfat. Are alături o echipă grozavă. Cred că e de neoprit, în cariera lui.

Carlos are toate ingredientele. Are pasiune şi este suficient de umil ca să muncească din greu. E un tip bun. Îmi aminteşte de mine când aveam 17 sau 18 ani.

Are pasiunea, talentul și componenta fizică de care e nevoie, e grozav! Va fi un rival măreț acum și în următoarele luni,” au fost cuvintele de laudă transmise de Rafael Nadal puștiului care zguduie lumea bună a tenisului masculin. 

Rafael Nadal: „Cred că e de neoprit, în cariera lui. Îmi amintește de mine când aveam 17 sau 18 ani.”

„Fiind egoist, spun că e grozav să ai o vedetă ca el din țara mea. Ca iubitori de tenis, ne vom bucura de un tenismen măreț, care va concura pentru titlurile importante pentru mulți ani de acum înainte. E fantastic pentru iubitorii de tenis și e patriot, e un tip extraordinar.

Îmi place de el și îi urez tot ce e mai bun, dar probabil nu poimâine, când joacă împotriva mea, ci în general,” a declarat Rafael Nadal despre oponentul pe care îl va întâlni în faza semifinalelor competiției ATP Masters 1000 de la Indian Wells

Rafael Nadal l-a învins pe Carlos Alcaraz, 6-4, 4-6, 6-3, în semifinala jucată la Indian Wells timp de 3 ore și 12 minute. 

Modifică setările cookies