Simona Halep Jelena Ostapenko live Simona Halep Jelena Ostapenko Simona Halep WTA Dubai Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Simona Halep - Jelena Ostapenko 6-2, 6-7, 0-6: Halep, umilită în setul decisiv și eliminată în semifinalele turneului de la Dubai

Jelena Ostapenko a învins-o de la 0-1 la seturi pe Simona Halep, provocându-i un eșec dureros în manșa decisivă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 17:00
Data actualizarii: Sambata 19 Februarie 2022, 08:45

Simona Halep - Jelena Ostapenko 6-2, 6-7, 0-6

Simona Halep a fost eliminată de Jelena Ostapenko în semifinalele turneului WTA 500 de la Dubai. Partida a fost controlată de Simona Halep în setul 2, dar sportiva din România i-a permis letonei să se distanțeze la 0-3 în manșa secundă.

Depunând eforturi serioase, Simona Halep a egalat la trei, după care a salvat două mingi de set, la scorul de 5-6 în setul doi, dar totul s-a întors împotriva ei, începând cu tiebreak-ul setului doi.

Ostapenko l-a câștigat cu 7-0, fără echivoc, iar valul de încredere format de acel tiebreak a purtat-o pe campioana Roland Garros 2017 înspre victorie. Halep a încercat game-ul de onoare la 0-5, dar Ostapenko i l-a refuzat cu orice preț, câștigând ultimul game în prelungiri. 

E o săptămână impresionantă pentru Jelena Ostapenko. Jucătoarea din Letonia a învins consecutiv patru campioane de Grand Slam - Sofia Kenin, Iga Swiatek, Petra Kvitova și Simona Halep - și s-a calificat pentru prima dată în finala turneului WTA 500 de la Dubai. 

A fost un meci scurt, de 96 de minute, pentru o partidă de trei seturi, timpul denotând prăbușirea abruptă de formă a Simonei Halep în setul decisiv. 

Set 3: 

0-6: Game, set & meci, Jelena Ostapenko, după unul dintre cele mai usturătoare seturi pierdute de Simona Halep în carieră. Halep părăsește Dubaiul după trei victorii, obținute în fața lui Riske, Ruse și Jabeur și se va deplasa în Qatar, unde va participa la competiția WTA 1000 de la Doha (21-26 februarie). 

0-5: Jelena Ostapenko e la apogeu: câștigă al șaselea game la rând și se apropie de conturarea unui 6-0 umilitor pentru Simona Halep, în setul decisiv. 

0-4: Simona Halep cedează și al patrulea game al setului final, iar Jelena Ostapenko pare desprinsă înspre calificarea în finala turneului. 

0-3: Niveluri scăzute de încredere pentru Simona Halep în aceste ultime game-uri. Halep comite o dublă greșeală, iar Ostapenko are două break-uri în setul trei. 

0-2: Jelena Ostapenko se desprinde la două game-uri în față, iar Simona Halep pare să se întâlnească din nou cu emoții similare celor resimțite în finala Roland Garros 2017. 

0-1: Break, Ostapenko, în primul game al setului decisiv, iar valul de încredere al letonei continuă să crească. 

Set 2:

6-7: Cădere incredibilă de formă a Simonei Halep în tiebreak: Ostapenko îl câștigă cu 7-0 și trimite meciul în set decisiv.

Erori neforțate comise de Simona Halep în tiebreak, care pare să fi acuzat oboseala acumulată în game-ul anterior, în care a luptat fascinant pentru a salva cele două mingi de set. 

6-6: Da, Simona! Halep salvează două mingi de set, demonstrând o tărie psihică impresionantă și trimite setul în tiebreak. 

5-6: Ostapenko se apropie din nou la un game de câștigarea setului doi. Simona Halep va servi pentru a trimite setul în tiebreak. 

5-5: Simona Halep depășește emoțiile și împinge setul în prelungiri. 

4-5: Ostapenko trece din nou în avantaj și cere intervenția medicului, într-un moment important al setului, din punct de vedere psihologic. 

4-4: Game, Simona Halep, adjudecat cu un as.

3-4: Joc agresiv și riscant făcut de Ostapenko în acest game, iar răsplata vine, letona oprind seria de trei game-uri consecutive ale Simonei Halep. 

3-3: Nu a fost 0-2, 2-2, ci 0-3, 3-3, cursul scorului în acest set, Simona Halep revenind încă o dată și compensând un start fals în setul secund. 

2-3: Simona Halep recuperează break-ul cedat în debutul setului! Game jucat cu mare concentrare de sportiva din țara noastră, care a lovit mai puternic, dar mai ales mai variat decât până acum, provocând erorile neforțate în jocul letonei. 

1-3: Simona Halep face primul game în setul doi, la treizeci și va căuta break-ul care să îi ofere șanse reale la câștigarea setului. 

0-3: Jelena Ostapenko riscă și câștigă: încheie game-ul cu un forehand năprasnic, lovit în lung de linie și se distanțează semnificativ în setul doi. 

0-2: La fel ca în meciul cu Ons Jabeur, Simona Halep are o mică scădere de formă în startul setului secund. De văzut dacă va putea egala imediat, imitând revenirea de ieri. 

0-1: Ostapenko face hold la treizeci în primul game al partidei. 

Set 1:

6-2: Game & prim set, Simona Halep! Performanță convingătoare din partea româncei, începând cu scorul de 2-2 în acest set.

Constanța româncei a zdruncinat rapid încrederea letonei, iar serviciul care funcționează de minune a jucat un rol masiv în câștigarea setului după doar 27 de minute. 

5-2: Dublu break, Simona Halep! Ostapenko schimbă tactica, în disperare de cauză, dar scurtele și slice-urile nu găsesc soluția dorită. Halep va servi pentru set, după pauză. 

4-2: Simona Halep servește as și confirmă încă o dată o săptămână bună pe propria servă. Se distanțează la două game-uri în față, în finalul setului. 

3-2: Break, Simona Halep! Sportiva din România bifează primul break în meci, la capătul celui mai lung game jucat până în acest moment. 

2-2: Punctele nu vor veni niciodată ușor într-un meci de luptă precum acesta, dar Halep găsește aparent cu mare ușurință calmul necesar pentru a-și ține game-urile pe propriul serviciu. 

1-2: Ostapenko trece în avantaj, după un game adjudecat în prelungiri. Crește numărul erorilor neforțate în jocul letonei, dar winnerele o țin în avantaj, pentru moment. 

1-1: Simona Halep egalează cu un hold în oglindă. 

0-1: Jelena Ostapenko forțează erorile Simonei Halep în primul game, pe care și-l adjudecă la 15. 

Simona Halep va începe meciul la primire.


Cu siguranță, Simona Halep și Jelena Ostapenko nu sunt cele mai bune prietene ale circuitului WTA. Cele două jucătoare se vor întâlni pentru a treia oară într-un meci direct, în semifinala turneului WTA 500 de la Dubai.

Prima partidă între Halep și Ostapenko a fost cea mai neagră a carierei Simonei Halep, românca pierzând finala Roland Garros 2017 după ce a condus cu 6-4 și 3-0.


Simona Halep: „E destul de inconstantă, așa că vor fi greșeli ușoare.”

Câteva luni mai târziu, Simona Halep își lua revanșa, învingând-o în penultimul act al competiției WTA de la Beijing și semnând o victorie care i-a securizat urcarea pe locul întâi în clasamentul WTA. 

Prefațând meciul cu Jelena Ostapenko, Simona Halep a spus, la conferința de presă: „Un meci la fel de ciudat ca astăzi, fără ritm, cu lovituri foarte puternice. Pot să spun că e destul de inconstantă, așa că vor fi greșeli ușoare, dar și puncte extraordinare. Trebuie să stau concentrată, o să mă uit un pic la meciurile anterioare și sper să fac un joc bun.

Istoricul meciurilor directe între Simona Halep și Jelena Ostapenko

  • Beijing 2017, semifinale: 6-2, 6-4 pentru Simona Halep 
  • Finala Roland Garros 2017: 4-6, 6-4, 6-3 pentru Jelena Ostapenko

Au fost două meciuri pe care o să le păstrez întotdeauna în mintea mea. Am încredere că am șansa mea. Așa o fi (că nu poate să facă față loviturilor în forță ale letonei). Joacă destul de puternic, dar și eu sunt destul de puternică pe picioare și de câte ori am jucat contra ei nu pot să zic că m-a dominat prin forță. Într-adevăr are lovituri extraordinare și sunt greu de returnat, dar sunt bine.

Toate adversarele sunt la fel pentru mine și încerc să mă concentrez pe persoana mea, cum am făcut foarte bine în ultimele meciuri”, a adăugat Simona Halep pentru Digi Sport

Jelena Ostapenko: „Când am intrat în teren, Halep nu a putut să îmi facă față.”

Declarațiile Simonei Halep au conținut și o replică la atacul Jelenei Ostapenko, care a afirmat că Simona Halep nu face față forței generate de propriile lovituri. 

„Simona este o jucătoare constantă. Dacă joc cu ea, trebuie să fiu agresivă. Cel mai probabil se va apăra. Voi aștepta să văd cu cine voi juca. Am jucat cu ea acum mult timp. Trebuie să o urmăresc din nou.

Principalul lucru este că, indiferent cât era scorul, când am jucat agresiv, de cele mai multe ori, am câștigat meciurile. În special în finala de la Roland Garros. Când am intrat în teren, Halep nu a putut să îmi facă față,” a declarat Jelena Ostapenko după victoria obținută în sferturi în defavoarea Petrei Kvitova. 

Simona Halep vs. Jelena Ostapenko se joacă vineri, 18 februarie, de la ora 15:00 și va fi transmis live text pe www.sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!