Tenis

No Darren, no problem! Simona Halep - Marta Kostyuk 7-6, 6-1. Cu cine va juca în turul 3

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Indian Wells, unde o va întâlni pe Aliaksandra Sasnovich. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Octombrie 2021, 00:30
Data actualizarii: Sambata 09 Octombrie 2021, 09:29

Simona Halep - Marta Kostyuk 7-6, 6-1

  • LIVE 22:30 | Simona Halep debutează la Indian Wells contra Martei Kostyuk: profilul adversarei în vârstă de 19 ani

Simona Halep va încasa $51,895 pentru calificarea în turul 3 al competiției WTA 1000 de la Indian Wells. Simona Halep (30 de ani, 17 WTA) a învins-o în minimum de seturi pe Marta Kostyuk (19 ani, 58 WTA), după aproximativ 92 de minute de joc.

Fostă campioană la Indian Wells în 2015, Simona Halep a început ediția 2021 într-o manieră mai puțin convingătoare, permițându-i multe șanse adversarei sale atunci când aceasta se afla în poziția de a returna.

În plus, frustrările numeroase și o stare generală de nervozitate au contribuit la o imagine departe de cea ideală, de care Simona Halep a fost capabilă în trecut și chiar în primele tururi ale Openului American din această toamnă.

A fost prima victorie obținută de Simona Halep în perioada parteneriatului cu Adrian Marcu, antrenorul care o însoțește la întrecerea din deșertul californian. 

În turul 3, Simona Halep va juca împotriva Aliaksandrei Sasnovich. 

6-1: GAME, SET & MECI, SIMONA HALEP! Românca începe cu brio parcursul la Indian Wells, ediția 2021, în ciuda unui prim duel presărat cu multe nereușite tehnice și frustrări, care au deconcentrat-o în momente importante ale jocului. 

5-1: Dublu break, Simona Halep, care va servi pentru calificarea în turul 3. 

4-1: Game solid, încheiat la 15 în favoarea Simonei Halep. 

3-1: Marta Kostyuk recuperează din deficit, iar Simona Halep se arată nefiresc de nervoasă, ținând cont de scor. 

3-0: Game la 30 pentru sportiva din Constanța, iar avantajul setului și al break-ului în setul doi îi conferă o liniște psihologică pe care o poate folosi pentru a-și testa limitele jocului în condiții de meci oficial. 

2-0: Simona Halep confirmă așteptările optimiste și se distanțează în setul secund, profitând de plusul de moral acumulat în tiebreak-ul setului anterior. 

1-0: Un nou test important, trecut de Simona Halep, în debutul setului doi. Kostyuk își procură o minge de break, anulată de Simona Halep, care pare să fi ajuns la intensitatea competițională dorită într-un turneu de calibru WTA 1000.

Setul 2: 

Setul 1:

7-6: SET, SIMONA HALEP! Tiebreak jucat cu mare calm de dubla campioană de Grand Slam, care îi lasă doar două puncte ucrainencei. 

6-6: Ce răspuns! Simona Halep replică și câștigă un game la zero, trimițând cu lejeritate setul în tiebreak. 

5-6: Marta Kostyuk ajunge la trei game-uri fără punct pierdut în acest set și se așază într-o poziție confortabilă pentru a-l câștiga. Simona Halep, nevoită a doua oară să servească pentru a rămâne în set. 

5-5: Game la 30 pentru Simona Halep, câștigat fără mari emoții. 

4-5: Al doilea game alb reușit de Marta Kostyuk în acest prim set, într-un moment cu mare greutate psihologică. Simona Halep nu mai are loc de greșeală în următorul game, dacă vrea să împingă manșa în prelungiri. 

4-4: Simona Halep restabilește egalitatea, după un game câștigat la 30. 

3-4: După un start tern, meciul capătă spectaculozitate, iar Marta Kostyuk răspunde inteligent și variază jocul, adăugând la rândul său câteva ieșiri în zona fileului. 

3-3: Simona Halep face pasul în față de care avea nevoie, crește ritmul jocului de picioare și câștigă game-ul la 30, urcând inspirat la fileu în momentul decisiv. Românca va căuta al treilea game consecutiv în această revenire de la 1-3.

2-3: Simona luptă și recuperează break-ul imediat! La a doua șansă în acest game, Halep bifează la rândul său primul break în meci, iar setul unu continuă într-un raport de forțe extrem de echilibrat. 

1-3: Marta Kostyuk face primul break al partidei, câștigă game-ul la 15, iar serviciul Simonei Halep nu încurajează până în acest moment al setului.  

1-2: Game alb, adjudecat de Marta Kostyuk, care confirmă că serviciul este arma preferată din jocul ei. 

1-1: Cu puține emoții, Simona Halep egalează cu un hold încheiat în prelungiri. 

0-1: Prim game extrem de disputat în startul partidei. Simona Halep a cedat game-ul la a treia egalitate și a ratat o primă oportunitate de break. 


Parcursul Simonei Halep în ediția 2021 a turneului de la Indian Wells începe vineri-seară, cu un duel contra ucrainencei Marta Kostyuk, în vârstă de 19 ani.

Numărul 58 WTA o întâlnește pentru prima dată pe dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, iar miza e un loc în turul 3, în care învingătoarea va juca împotriva jucătoarei mai bune din întâlnirea Emma Răducanu vs. Aliaksandra Sasnovich. 

Simona Halep se poate duela cu Emma Răducanu în turul următor 


Necâștigătoare de turneu WTA, Kostyuk a pătruns în top 100 WTA la o vârstă fragedă și are serviciul ca armă preferată pe teren. Este cu 7 centimetri mai înaltă decât Simona Halep, lucru care s-ar putea nota la capitolul anterior menționat. Dreptace, Marta Kostyuk lovește reverul cu două mâini și se încadrează în profilul hard hitterelor, în fața cărora Simona Halep are o experiență remarcabilă.

Cel mai bun rezultat obținut de Kostyuk în turneele de mare șlem este optimea de finală jucată la Roland Garros în acest an. 

Partida Marta Kostyuk vs. Simona Halep va începe nu mai devreme de ora 22:30, fus orar românesc și va fi transmisă live text pe www.sport.ro. Câștigătoarea meciului va încasa din partea organizatorilor un cec în valoare de $51,895. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies