Novak Djokovic Australian Open rafael nadal Serbia Tenis

"Lista pe care Djokovic nu vrea s-o vadă!". Cum a reacționat presa din Serbia, după ce Rafa Nadal l-a depășit pe Nole

Rafael Nadal (5 ATP) a câștigat Australian Open 2022, după ce l-a învins dramatic în finală pe rusul Daniil Medvedev (2 ATP), scor 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 17:13
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 17:16

După o finală incredibilă de aproape cinci ore și jumătate, în care a revenit de la 0-2 la seturi, Rafael Nadal și-a trecut în cont trofeul cu numărul 21 de Grand Slam, devenind jucătorul cu cele mai multe titluri majore câștigate în istoria tenisului.

Presa din Serbia, după ce Rafael Nadal l-a depășit pe Novak Djokovic

Spaniolul i-a depășit pe Roger Federer și Novak Djokovic, care au rămas cu 20 de trofee de Grand Slam în palmares. Niciunul dintre cei doi nu a participat la ediția din acest an de la Melbourne. Elvețianul este accidentat, iar sârbului i-a fost anulată viza pentru Australia.

Presa din Serbia, care a comentat intens perioada de coșmar traversată de Djokovic în această lună, a reacționat după triumful rivalului Rafael Nadal la Australian Open, turneul de casă al lui Nole.

  • Novak Djokovic este jucătorul cu cele mai multe trofee câștigate la Australian Open, nouă: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021.

"Lista eternă pe care nimeni nu voia s-o vadă, în special Novak Djokovic", a titrat Telegraf, care a continuat: "Revenirea incredibilă a lui Rafael Nadal contra lui Daniil Medvedev poate însemna un singur lucru - spaniolul a ajuns la 21 de trofee de Grand Slam cucerite în carieră. Astfel, i-a depășit pe Novak Djokovic și Roger Federer, care rămân cu 20. Al nostru Novak Djokovic a rămas cu 20 de trofee, dintre care nouă în locul în care Nadal sărbătorește astăzi. A mai câștigat două la Roland Garros, a sărbătorit de șase ori la Londra și de trei ori la US Open".

Jurnaliștii de la Blic pun triumful spaniolului în același context: "Nadal este campionul de la Australian Open! Al 21-lea Grand Slam, iar Djokovic are cu cine să se lupte pentru istorie".

"În plus, Djokovic nu mai este singurul jucător care a câștigat fiecare Grand Slam de cel puțin două ori. Pe această listă este acum și spaniolul, care a câștigat pentru a doua oară la Melbourne, loc unde a mai triumfat în 2009 și a pierdut alte patru finale", au mai scris sârbii.

Jucătorii cu cele mai multe titluri de Grand Slam

  • Rafael Nadal - 21 (2x Australian Open, 13x Roland Garros, 2x Wimbledon, 4x US Open)
  • Roger Federer - 20 (6x Australian Open, 1x Roland Garros, 8x Wimbledon, 5x US Open)
  • Novak Djokovic - 20 (9x Australian Open, 2x Roland Garros, 6x Wimbledon, 3x US Open)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!