Simona Halep Agentia Internationala a Integritatii in Tenis Simona Halep suspendata Tenis WTA tribunalul de arbitraj sportiv Tenis

GALERIE FOTO Liniile de atac pe care Simona Halep ar putea marșa împotriva ITIA, la TAS

Simona Halep ar trebui să afle în următoarea lună când se va putea apăra în Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2023, 18:40
Data actualizarii: Marti 24 Octombrie 2023, 18:43

A devenit o certitudine faptul că Simona Halep va contesta, în Tribunalul de Arbitraj Sportiv, decizia de suspendare din tenisul profesionist  pe o perioadă de patru ani, primită din partea tribunalului Sports Resolutions, la cererea Agenției Internaționale a Integrității în Tenis. 

Publicația The Athletic s-a întrebat, într-un material amplu, care sunt liniile de atac pe care sportiva din România ar putea marșa, în apărarea sa, în ultima instanță juridică în sport. 

Simona Halep se va prezenta la TAS, în încercarea de a-și vede suspendarea diminuată la doi ani

  • Halep a stat deja în afara tenisului profesionist timp de un an, fiind suspendată de ITIA în octombrie 2022. 

Pentru sursa menționată, Matthew Futterman a scris că ipoteza lansată de ITIA - care stipulează că Simona Halep s-ar fi dopat cu Roxadustat înaintea turneelor de mare șlem din 2022 - ar fi greu de dovedit, deoarece constănțeanca nu a efectuat analize de sânge în perioada aprilie - august 2022, interval care cuprinde participările la Roland Garros, Wimbledon și se încheie cu doar câteva zile înaintea startului US Open. 

În plus, prezența Simonei Halep la Australian Open, în luna ianuarie a anului trecut, nu a ridicat niciun semn de suspiciune, din punctul de vedere al controalelor anti-doping, nici măcar în condițiile în care fostul număr 1 WTA a jucat un meci-maraton, copleșitor, în soarele arzător australian, în faza optimilor de finală, împotriva franțuzoaicei Alize Cornet. 

Mai mult, echipa de avocați a Simonei Halep ar putea dovedi că ITIA nu a putut demonstra bănuitul uz anterior de Roxadustat de care românca s-ar face vinovată înaintea consumului suplimentului contaminat. 

Cum a ajuns Simona Halep să consume un supliment produs de o firmă anonimă din Canada

Avocatul român al Simonei Halep, Bogdan Stoica nu a putut să răspundă la cea mai arzătoare întrebare a momentului, în ce privește suplimentul contaminat, consumat de româncă, la recomandarea echipei Mouratoglou. 

Cazul de dopaj al Simonei Halep a reintrat în atenția momentului, după ce o investigație GSP a arătat starea în care se prezintă depozitul din care a provenit suplimentul Keto MCT, contaminat cu Roxadustat. 

Deplasat la Toronto, Canada, un jurnalist al Gazetei a descoperit cum arată depozitul din care a plecat suplimentul cu colagen, consumat de Simona Halep la US Open 2022.

Acesta este de mărimi mici și se situează în spatele unei hale din Scarborough, o suburbie în estul metropolei canadiene Toronto. 

„Cum de produsele unei asemenea firme au fost preferate de Academia Mouratoglou, care lucrează cu sportivi de top mondial?”, a fost întrebat avocatul român al Simonei Halep, Bogdan Stoica. 

Acesta a refuzat să ofere o replică în acest sens: „Nu veți primi de la mine un răspuns.”

„Cum de Academia Mouratoglou lucrează cu o firmă atât de mică? Sigur, nu dimensiunea e discuția, ci faptul că nu controlează procesul de producție. Cum de s-a întâmplat?”, a fost o altă întrebare pusă de Gazeta Sporturilor.

„Nu vă supărați, nu e o întrebare pentru mine,” a fost răspunsul similar, repetat de apărătorul Simonei Halep.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!