Tenis

VIDEO Irina Begu, reușita zilei la Australian Open: a salvat trei mingi de meci și a trimis-o acasă pe franțuzoaica Dodin

Irina Begu a acces în turul 2 la Australian Open 2022, rundă competițională în care va primi replica belgiencei Elise Mertens. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 04:55
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 05:05

Irina Begu (31 de ani, 64 WTA) s-a calificat în turul secund al Openului Australian, învingând-o pe franțuzoaica Oceane Dodin, scor 2-6, 7-5, 6-3, la capătul unui meci epuizant, care s-a întins pe durata a două ore și 37 de minute.

A fost una dintre cele mai muncite victorii din cariera Irinei Begu, sportiva născută la București revenind de la 2-6, 3-5 pentru a reuși o calificare care părea imposibilă în finalul setului secund. La scorul de 4-5 în setul doi, Begu a salvat trei mingi de meci procurate de Dodin (25 de ani, 85 WTA). 

Irina Begu a câștigat 114 puncte pentru a se califica în turul 2 al Openului Australian

La a patra minge de set, Irina Begu a trimis partida în setul decisiv, în care a ratat o singură minge de meci înainte de a închide confruntarea cu un as. 

Un „haide!” strigat cu putere de româncă a pecetluit soarta întâlnirii dintre Irina Begu și Oceane Dodin, unul dintre cele mai neașteptate rollercoastere ale primei runde competiționale a Openului Australian 2022. 

În turul secund, Irina Begu va primi replica belgiencei Elise Mertens (26 de ani, 26 WTA), cap de serie numărul 19, care a învins-o în runda întâi pe Vera Zvonareva, 6-4, 7-5. Va fi a treia întâlnire directă între Begu și Mertens, sportiva din Belgia conducând cu 2-0 scorul meciurilor directe.

Modifică setările cookies