Gael Monfils Cupa Laver Tenis ATP Tenis

Gael Monfils răbufnește, după prezența sa în Cupa Laver: „Unii vor spune că sunt un clovn, că nu am realizat nimic” 

Gael Monfils a publicat un mesaj emoționant, după meciurile jucate la Cupa Laver. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 24 Septembrie 2023, 14:46
Data actualizarii: Duminica 24 Septembrie 2023, 14:45

Gael Monfils (37 de ani, 142 ATP) a acceptat o invitație neașteptată a oficialilor Cupei Laver de a reprezenta Echipa Europei în ediția 2023 a competiției neoficiale.

Tenismenul francez s-a declarat surprins de convocare, deoarece se regăsește în afara top 100 ATP. Gael Monfils a fost învins de Felix Auger-Aliassime, scor 6-4, 6-3, în prima zi a întrecerii, iar în proba de dublu, a cedat, alături de polonezul Hubert Hurkacz, în favoarea echipei canadiano-americane formate din Felix Auger-Aliassime și Ben Shelton

Gael Monfils: „Unii vor spune că sunt un clovn, dar adevărul este că sunt un om fericit și împlinit.”

„M-am săturat de aceste controverse nesfârșite și inutile. Unii oameni par să se entuziasmeze pentru nimicuri. Mă enervează cei care fac judecăți pripite. 

Unii ar putea crede că, pentru că zâmbesc și mă distrez, nu sunt serios. Sigur, viziunea mea poate fi diferită, dar mereu mă străduiesc să urmez îndrumările primite.

La 37 de ani, încerc doar să profit la maximum de fiecare moment. Când am fost întrebat dacă vreau să particip la Cupa Laver, m-am simțit onorat. 

Monfils și Svitolina au împreună o fetiță, pe nume Skai

Cu clasamentul meu actual, în afara primilor 100, la această vârstă, chiar am crezut că e o glumă. Dar iau această oportunitate foarte în serios, pentru eveniment, pentru echipa mea și mai ales pentru mine. 

Să călătoresc în Vancouver și să las din nou familia în spate nu este cel mai ușor lucru. Dar, în ciuda tuturor, continui să-mi practic meseria cu pasiune și sinceritate, așa cum am făcut-o întotdeauna. 

Și, fără ironie, trebuie să recunosc că sunt foarte bine plătit pentru asta și că aceste condiții sunt excepționale.

Știu, unii vor spune că nu am realizat nimic, că sunt un clovn... dar adevărul este că sunt un om fericit și împlinit. Vreau să spun că Cupa Laver este un eveniment fantastic și intenționez să profit la maximum de sfârșitul meu de săptămână. Hai echipa Europei, să ajungem din urmă echipa Lumii,” a scris Gael Monfils.


Tenismenul din Hexagon are în palmares 11 titluri ATP și locul 6 mondial drept cea mai înaltă clasare atinsă în carieră. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!