VIDEO EXCLUSIV CTP, tranșant despre viitorul Simonei Halep: „N-am cum să fiu optimist. Dacă trasăm imaginar, ea joacă pe un teren mai îngust”

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Mai 2022, 12:30
Data actualizarii: Vineri 27 Mai 2022, 12:42

Cristian Tudor Popescu a afirmat că a rămas mâhnit de lipsa de reacție tactică a Simonei Halep, în meciul cu Qinwen Zheng. 

Cristian Tudor Popescu a explicat, în emisiunea Ora exactă în sport motivele pentru care este pesimist, cu privire la viitorul Simonei Halep în circuitul WTA.

Vorbind despre prestațiile jucătoarei din România în cele două meciuri jucate la Roland Garros, CTP s-a axat asupra înfrângerii cu Qinwen Zheng, remarcând că Simona Halep joacă „pe un teren mai îngust decât terenul real”, întrucât ezită constant să își asume riscuri. 

CTP, în direct la PRO ARENA: „Dacă trasăm imaginar, Simona Halep joacă pe un teren mai îngust decât cel real. Riscă prea puțin.”

„A fost apăsător, una dintre înfrângerile cele mai întristătoare ale Simonei, pentru că e important și cum pierzi, nu numai că ai pierdut. 

Simona, din păcate, nu a reușit să facă schimbarea pe care o așteptam în acest an, în colaborare cu Patrick Mouratoglou. Speram să revină la jocul din prima jumătate a anului 2018, când a făcut finală la Australian Open și a reușit să câștige la Roland Garros, adică să joace cu inițiativă și să își extindă aria loviturilor către linii.

Ea joacă acum, dacă trasăm imaginar, pe un teren mai îngust decât terenul real, pentru că riscă prea puțin. Nu schimbă direcția prima, nu își asumă lovituri decisive, riscante, dar care pot să aducă winnere. 

Facem o comparație numerică, în meciul cu Lauren Davis de la Australian Open 2018, Simona Halep a executat în jur de 50 de lovituri direct câștigătoare. A avut un număr asemănător, în meciul cu Angelique Kerber, la fel în meciul cu Muguruza, din semifinala de la Roland Garros.

Acum, nu reușește să depășească borna de 10 lovituri direct câștigătoare per meci,” a precizat CTP, în direct la PRO ARENA. 

Cristian Tudor Popescu: „Ar mai fi fost o a treia posibilitate, slice-ul, dar Simona nu posedă așa ceva.”

„Un tenis ghemuit. Știam că va avea mari probleme cu Zheng, Simona. E o jucătoare puternică, inteligentă, din punct de vedere tactic.

Simona Halep are acum experiență și a comis o greșeală pe care nu mi-o explic. Simona a avut mingi de 3-1, în setul 2, iar chinezoaica a hotărât să o piseze cu o lovitură cu efect, cu multe rotații - o tactică eficientă împotriva unei jucătoare scunde, cum este Simona.

În astfel de situații, sunt 2 soluții prin care poți să contracarezi asta: faci un pas în față și iei mingea din urcare sau, dacă ai picioare foarte bune, te duci în spate, în zona 'Nadal-Medvedev', după arbitri de linie, și liftezi și tu, într-un schimb nu prea plăcut de privit, dar asta e, aștepți ocazia de atac. 

Ar mai fi o a treia posibilitate, slice-ul, dar Simona nu posedă așa ceva. Maestra absolută în asta este Ashleigh Barty, însă Simona nu stăpânește slice-ul de rever, lovit de sus,” a descris Cristian Tudor Popescu strategiile tactice pe care Simona Halep le-ar fi putut utiliza pentru a contracara efectul jucat de Zheng. 

„N-am cum să fiu optimist, pentru că e vorba de jocul practicat.”

„Halep a ales, spre uimirea și mâhnirea mea, să se așeze între: nici în față, nici în spate. S-a așezat în 'no man's land', de unde trebuia să lovească mereu de deasupra umărului, o lovitură care nu îți permite să imprimi forță și adâncime mingii. 

Lipsa de luciditate a atins un maxim în atacul de panică. N-am văzut-o niciodată pe Simona Halep în poziția ghemuită, cu fruntea proptită în cotorul rachetei. Nu am văzut-o niciodată într-un astfel de moment de cădere psihică. 

N-am cum să fiu optimist, pentru că e vorba de jocul practicat,” a completat CTP, în exclusivitate pentru SPORT.RO

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!