Cât va sta Simona Halep departe de terenul de tenis, după eliminarea timpurie de la US Open 2022

Simona Halep US Open 2022 Simona Halep eliminare US Open simona halep turnee US Open 2022 Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 August 2022, 02:10
Data actualizarii: Marti 30 August 2022, 02:19

În cel mai probabil caz, Simona Halep va mai juca la maximum patru turnee în restul sezonului 2022. 

Două retrageri la Washington și Cincinnati plus o eliminare în primul tur la US Open nu au reprezentat cel mai bun sezon de hard nord-american pentru Simona Halep (7 WTA). Afară de succesul semnat în competiția WTA 1000 de la Toronto, sportiva din România în vârstă de 30 de ani nu a impresionat, dar va avea la dispoziție câteva săptămâni pentru a medita profund la prestațiile sale din luna august.

„Habar n-am ce urmează, o să văd, o să vorbesc cu antrenorul meu. Vreau doar să mă odihnesc și să mă liniștesc după meciul ăsta. Nu e o înfrângere ușoară, dar nu am ce să fac, nu mai pot să schimb nimic. Privesc înainte și o să încerc să mă motivez să fiu mai bună la următoarele meciuri,” a spus Simona Halep pentru Eurosport, la scurt timp după înfrângerea cu Daria Snigur, scor 6-2, 0-6, 6-4

Cum ar putea arăta programul restului de sezon pentru Simona Halep

Eliminată la New York, Simona Halep se va întoarce în țară pentru a se odihni, neavând trasat niciun plan concret, în momentul de față, pentru luna septembrie. 

În cel mai probabil caz, jucătoarea din Constanța va lua o pauză de minim două săptămâni, existând posibilitatea să revină pe terenul de tenis încă din data de 12 septembrie, când debutează turneul WTA 125k de la București, Țiriac Foundation Trophy. 

Simona Halep ar putea să mai joace doar patru turnee în 2022

  • 19-25 septembrie: WTA 500 Tokyo
  • 3-9 octombrie: WTA 500 Ostrava
  • 10-16 octombrie: WTA 250 Cluj-Napoca
  • 17-23 octombrie: Turneul Campioanelor WTA 1000 de la Guadalajara*

*în prezent, Simona Halep ocupă locul 5 în clasamentul care stabilește cele opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor din Mexic. 

Calibrul 125k al competiției scade însă șansele de prezență a Simonei Halep, la fel cum participarea la turneul WTA 250 de la Chennai, din India, programat în aceeași perioadă, pare improbabilă, având în vedere distanța călătoriei și lipsa voinței Simonei Halep de a participa la turnee în India.

Cele mai mari șanse îl are scenariul în care românca va face pauză timp de trei săptămâni, urmând să revină la Tokyo, cu ocazia turneului de categorie WTA 500, fixat pentru săptămâna 19-25 septembrie. 

Acesta ar putea fi succedat de o participare la turneul WTA 500 de la Ostrava (3-9 octombrie), înainte ca Simona Halep să revină în România, pentru Transylvania Open, competiția WTA 250 de la Cluj-Napoca (10-16 octombrie). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!