Turneu WTA Bucuresti Ion Tiriac Tenis WTA Romania WTA 125k Bucuresti Tenis

Tenisul din WTA revine la București: marele anunț făcut de Ion Țiriac. De ce participarea Simonei Halep este improbabilă

Bucureștiul va organiza în perioada 10-18 septembrie un turneu WTA de calibru 125k. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 August 2022, 11:55
Data actualizarii: Miercuri 03 August 2022, 11:57

După 3 ani de pauză, tenisul din WTA revine la București. Fundația Țiriac a achiziționat licența unei competiții de calibru WTA 125k care va avea loc în perioada 12-18 septembrie la Centrul Național de Tenis (Bulevardul Pierre de Coubertin, numărul 11).

Campioana întrecerii va primi un premiu financiar în valoare de $115,000 și 160 de puncte în clasamentul WTA. Biletele vor fi puse în vânzare de către Federația Română de Tenis la sfârșitul lunii august. 

Turneul va avea loc în prima săptămână după încheierea US Open 2022 

„Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta internaţională a turneelor de tenis. Scopul Fundaţiei Ţiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei.

Iată că după o pauză de trei ani, iniţiativa Fundaţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranţă voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază şi încredere tenisului românesc,” a declarat Ion Țiriac, notează Digi. 

Directorul turneului este Cosmin Hodor, agent de PR al Simonei Halep

Șansele de participare ale Simonei Halep sunt infime

Întrucât competiția va avea loc imediat după încheierea US Open, iar suprafața de joc va fi zgura, este puțin probabil ca Simona Halep să participe la acest turneu.

În plus, calibrul 125k este un indiciu care scade probabilitatea ca Simona Halep să ia parte la turneu, sportiva din Constanța urmând, în cel mai probabil scenariu, să prioritizeze continuarea sezonului de hard pe turnee mai importante, în detrimentul acestei întreceri. 

Modifică setările cookies