VIDEO Antrenor nou, dar vechile obiceiuri rămân: gestul violent comis de Simona Halep, sub privirile lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep Cori Gauff Simona Halep gest de nervozitate Simona Halep nervoasa pe teren Simona Halep Patrick Mouratoglou Simona Halep WTA Madrid 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 20:10
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 20:09

Simona Halep a revenit uimitor, de la 1-4 în setul 2, în optimea de finală cu Cori Gauff, dar starea de calm din finalul meciului a fost făcută posibilă tocmai de o descărcare de nervi în prealabil. 

Simona Halep a greșit neforțat doar de zece ori, în meciul câștigat în minim de seturi, scor 6-4, 6-4, în defavoarea americancei Cori Gauff.

Partida a contat pentru optimile de finală a turneului WTA 1000 de la Madrid, în care Simona Halep a adunat 30 de victorii de-a lungul carierei, dar succesul nu a venit fără stres și o luptă psihică fenomenală dată de sportiva din România.

În ciuda ieșirii nervoase, Simona Halep a arătat mult mai puternic psihic decât adversara sa, Cori Gauff

Revenind de la 1-4 în setul doi, Simona Halep a trecut cu brio primul test psihologic major, sub comanda lui Patrick Mouratoglou, descurajând-o pe „Coco” Gauff prin jocul exact defensiv, care nu a permis decât un număr infim de erori.

Cu toate acestea, când Cori Gauff s-a desprins în setul al doilea, Simona Halep și-a pierdut cumpătul preț de câteva secunde, în care și-a lovit fruntea cu palma, în semn de auto-reproș.

Nu este un gest singular în istoria meciurilor Simonei Halep, obișnuită să își exprime starea de nervozitate pe teren tocmai pentru a-și recupera starea de calm cât mai repede, în vederea punctelor următoare.

Strategia a funcționat încă o dată, Simona Halep gestionându-și nervii exemplar în majoritatea punctelor relevante ale partidei, în timp ce Cori Gauff a stat mult mai slab la acest capitol, comițând trei duble greșeli în finaluri de game-uri cruciale în această confruntare.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!