Tenis

VIDEO Antrenor nou, dar vechile obiceiuri rămân: gestul violent comis de Simona Halep, sub privirile lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep a revenit uimitor, de la 1-4 în setul 2, în optimea de finală cu Cori Gauff, dar starea de calm din finalul meciului a fost făcută posibilă tocmai de o descărcare de nervi în prealabil. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 20:10
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 20:09

Simona Halep a greșit neforțat doar de zece ori, în meciul câștigat în minim de seturi, scor 6-4, 6-4, în defavoarea americancei Cori Gauff.

Partida a contat pentru optimile de finală a turneului WTA 1000 de la Madrid, în care Simona Halep a adunat 30 de victorii de-a lungul carierei, dar succesul nu a venit fără stres și o luptă psihică fenomenală dată de sportiva din România.

În ciuda ieșirii nervoase, Simona Halep a arătat mult mai puternic psihic decât adversara sa, Cori Gauff

Revenind de la 1-4 în setul doi, Simona Halep a trecut cu brio primul test psihologic major, sub comanda lui Patrick Mouratoglou, descurajând-o pe „Coco” Gauff prin jocul exact defensiv, care nu a permis decât un număr infim de erori.

Cu toate acestea, când Cori Gauff s-a desprins în setul al doilea, Simona Halep și-a pierdut cumpătul preț de câteva secunde, în care și-a lovit fruntea cu palma, în semn de auto-reproș.

Nu este un gest singular în istoria meciurilor Simonei Halep, obișnuită să își exprime starea de nervozitate pe teren tocmai pentru a-și recupera starea de calm cât mai repede, în vederea punctelor următoare.

Strategia a funcționat încă o dată, Simona Halep gestionându-și nervii exemplar în majoritatea punctelor relevante ale partidei, în timp ce Cori Gauff a stat mult mai slab la acest capitol, comițând trei duble greșeli în finaluri de game-uri cruciale în această confruntare.  

Modifică setările cookies