"Antrenorul a anunțat că ar putea pleca!" Cum au primit englezii vestea că Radu Drăgușin ar putea părăsi Spurs

radu dragusin campionatul european nationala romaniei Stranieri Radu Drăgușin / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 17:57
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 17:59

Radu Drăgușin s-a transferat la Tottenham la începutul acestui an, însă nu a prins prea multe minute la clubul englez și multe voci susțin că nu ar fi exclus ca fundașul să părăsească echipa după Euro.

Printre cei care au susținut că Drăgușin și-ar putea găsi o altă echipă după Euro s-a numărat și Laurențiu Reghecampf, care este de părere că fundașul de 22 de ani a ajuns la un nivel în care poate decide singur unde va juca în anii care urmează.

Declarațiile făcute de Reghecampf la SPORT.RO au avut ecou până în Anglia, acolo unde au fost analizate de SpursWeb.

"Antrenorul român Laurențiu Reghecampf i-a cerut lui Radu Drăgușin să se impună ca lider al echipei naționale a României și a sugerat că fundașul central va fi în continuare dorit de alte echipe de top dacă lucrurile nu vor merge bine pentru el la Spurs.

Drăgușin a avut o primă jumătate de an dificilă la Tottenham. De la transferul său de la Genoa din ianuarie, tânărul de 22 de ani nereușind să îi trimită pe banca de rezerve pe Cristian Romero și Micky van de Ven.

Cu toate acestea, el a încheiat sezonul în forță, fiind titular în ultimele două meciuri din Premier League ale clubului împotriva lui Manchester City și Sheffield United, oferind prestații solide în ambele partide.

Fundașul central va spera să primească mult mai multe oportunități în sezonul următor, odată cu revenirea lui Spurs în Europa League.

Între timp, Drăgușin are o mică problemă cu Euro care urmează, fundașul lui Tottenham fiind crucial pentru speranțele României de a ieși din grupă și de a merge departe în competiție.

Reghecampf a susținut că și-ar dori să-l vadă pe starul lui Spurs având evoluții bune pentru echipa sa națională a României. De altfel, fostul manager al lui FCSB a mai susținut că, cel mai probabil, Drăgușin va alee să plece de la Tottenham dacă nu va primi mai multe șanse în sezonul viitor.

În ciuda zvonurilor din Italia și a murmurului din România, nu există nicio șansă ca Tottenham să se gândească să renunțe la Drăgușin în sezonul următor", a notat sursa citată mai sus.

Cifrele lui Radu Drăgușin

Cel mai valoros fotbalist român (25 de milioane de euro), Radu Drăgușin a prins doar nouă meciuri în acest sezon de Premier League sub comanda lui Ange Postecoglou.

De asemenea, fundașul deține și recordul pentru cel mai scump fotbalist român, fiind transferat pentru 25 de milioane de euro de la Genoa și doborând astfel recordul deținut, mai bine de 20 de ani, de transferul lui Adrian Mutu la Chelsea.

Programul României la EURO 2024

  • Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (München, 16:00)
  • Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00)
  • Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00).
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!