Probleme uriașe pentru Shakira în Spania! O nouă acuzație pentru artistă: ar datora aproape 6.7 milioane de euro 

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 11:58
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 12:03

Shakira (46 ani) a plecat din Spania în acest an și s-a mutat la Miami, împreună cu cei doi băieți, după despărțirea de Gerard Pique. 

Acuzată de evaziune fiscală și judecată într-un proces desfășurat la Barcelona, după ce ar fi evitat plata impozitelor cu aproximativ 14,5 milioane de euro, reprezentând taxe neachitate în perioada 2012-2014, Shakira poate fi implicată într-un alt proces. Columbianca a fost acuzată de Biroul Procuraturii Publice din Spania că datorează autorităților fiscale din Madrid aproape 6.7 miloane de euro

Noua acuzație împotriva Shakirei este similară celei cu care se luptă deja. Ibericii o acuză că s-a folosit de o companie offshore, care a avut sediu într-un paradis fiscal, pentru a evita plata impozitelor din încasările sale din 2018, alături de Gerard Pique. Tribunalul de lângă Barcelona urmează a decide dacă Shakira va fi judecată și în acest dosar, scrie The Guardian

Proces pentru Shakira în Spania 

Procurorul din primul proces a cerut o pedeapsă de opt ani și două luni de închisoare pentru Shakira, dar și o amendă de 23.8 milioane de euro. Cântăreața s-a declarat de fiecare dată nevinovată, negând acuzațiile ce i-au fost aduse, argumentând că ea ar fi trebuit să plătească taxele în Bahamas în 2012, 2013 și 2014, acolo unde avea reședința, nu în Spania. 

Apărarea Shakirei a precizat că artista și-ar fi plătit toate taxele la timp, plus dobânzile aferente în acest sens. În iulie 2022, cântăreața a refuzat să ajungă un acord cu procurorii din Spania, pledând în continuare nevinovată. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!