Evaluare Națională 2023. Elevii claselor a VIII-a dau proba la Limba română

Evaluare Națională 2023 Evaluare Națională 2023 limba română Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Iunie 2023, 09:38
Data actualizarii: Luni 19 Iunie 2023, 09:40

Absolvenții claselor a VIII-a susțin prima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2023 – testul la Limba română. Subiectele și baremele vor fi publicate pe Stirileprotv.ro.

Pe stirileprotv.ro vor fi publicate subiectele de la Limba și literatura română imediat ce acestea vor fi disponibile în spațiul public și după ce prima probă de la Evaluare Națională 2023 se va fi încheiat. De asemenea, de la ora 12.00, în colaborare cu Centrul Educațional Unirea vom prezenta rezolvarea subiectelor la limba română.

Proba la limba română de la Evaluare Națională 2023

Examenul la limba română a început la ora 09.00 și durează două ore. Subiectele și baremele vor fi publicate pe site-ul edu.ro al Ministerului Educației în cursul zilei, după încheierea probei și când toți elevii sunt ieșiți din sălile de examen.

Conform regulamentului de organizare a Evaluării Naționale 2023, elevii au intrat în sălile de examen la ora 8:30 și au primit subiectele la ora 9:00. Este important de menționat că participanții pot preda lucrările după cel puțin o oră de la începerea examenului, dar nu mai târziu de două ore.

Sala în care elevii vor susține examenele de la Evaluarea Națională 2023 va avea sistem de supraveghere audio-video.

Candidații nu au voie să comunice între ei cu persoane din exterior, să copieze sau să transmită sau să primească material prin care pot rezolva subiectele

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!