Ce a răspuns Dan Șucu, când a fost întrebat dacă strânge capital politic pentru a candida la președinția României  

dan sucu alegeri prezidentiale 2024 finantator rapid politica presedintele romaniei Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Octombrie 2022, 18:05
Data actualizarii: Marti 11 Octombrie 2022, 18:01

În presă au apărut zvonuri că finanțatorul giuleștenilor ar avea ambiții politice de cel mai înalt nivel.
 

Prezent la primul antrenament desfășurat de prima echipă a Rapidului la Baza Constructorul, modernizată recent, Dan Șucu a fost rugat de jurnaliști că comenteze zvonurile despre o eventuală implicare a sa în politică, după ce a investit în fotbal, în presă și s-a lansat puternic în afacerile imobiliare.

"Maică-ta, Cristoase! Niciodată! Nu am niciun fel de aspirații politice"

Deși prieten foarte bun cu Mircea Geoană, Secretarul General adjunct al NATO și fostul președinte al PSD, și cu Călin Popescu-Tăriceanu, fost prim-ministru și, până de curând, președinte al ALDE, împreună cu care a urmărit mai multe meciuri din tribuna VIP a Stadionului Giulești, Dan Șucu ar părea că înclină sufletește spre PNL. El a fost invitat în trecut la mai multe evenimente organizate de către Institutul Liberal Brătianu, dar nu și-a manifestat niciodată direct atașamentul față de vreun partid.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024 și dacă se bazează pe votul fanilor Rapidului, finanțatorul giuleștenilor s-a remuzat să spună doar "Maică-ta, Cristoase! Niciodată! Nu am niciun fel de aspirații politice".

De la bișnița din Turcia, la afaceri uriașe cu mobilă de lux

Dan Șucu (59 de ani) a intrat pe piaţa afacerilor din România, imediat după Revoluție, când a încercat afaceri cu fructe şi haine din Turcia. Ulterior, în 1993, s-a reprofilat către afaceri cu mobilă. În 2022, compania sa, Mobexpert, a ajuns la opt fabrici, 2.300 de angajați, 26 de magazine și o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro, fiind este una dintre cele mai importante firme de amenajări interioare și retaileri de mobilă.

Milionarul a devenit foarte cunoscut publicului larg, după ce a devenit jurat la emisiunea "Imperiul Leilor" de pe PRO TV și după ce a preluat pachetul majoritar de acțiuni al clubului de fotbal FC Rapid 1923 din SuperLigă. În paralel, el investește și în alte domenii, precum imobiliare, media sau tehnologie, este președintele Confederației Patronale Concordia și membru al influentului Institut Aspen România și a fondat un important fond de investiții împreună cu frații Pavăl, proprietarii lanțului de magazine de bricolaj Dedeman. Acesta a fost căsătorit de două ori, cu Camelia, cu care are două fete, și cu Diana, împreună având doi băieți, ambii juniori la Rapid.

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!