Combinatie NATIONALA! Dupa gaurile din gazon, Oprescu mai pregateste una tare! Cui vrea sa dea National Arena:

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Septembrie 2011, 11:00
Data actualizarii: Luni 12 Septembrie 2011, 10:56

Avem stadion, n-avem gazon! Cand vom avea si stadion, si gazon, incep afacerile! Vezi ce vrea sa faca Oprescu si cum si-a pus toti consilierii in cap!

Oprescu vrea sa dea "bijuteria" Bucurestiului pe 2 lei! Banii publici nu vor fi recuperati in secolul asta!
Sorin Oprescu propune un contract dezastruos de concesionare a noului stadion "National Arena", din care Muncipalitatea va recupera in jur de 18 mil. de euro in urmatorii 40 de ani! National Arena a costat aproape 220 de mil. de euro!

"Daca am fi votat proiectul, Primaria Capitalei nu castiga mare lucru din aceasta concesionare, iar firma care urma sa se ocupe de stadion facea ce voia ea acolo. Noi am cerut modificarea proiecului si lamuriri de la Directia de Investitii. Nu am primit. Ne-am consultat cu o firma de specialitate si vom face curand amendamente la proiecul propus de primarul general", a explicat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, pentru evz.

Primaria Capitalei va incasa doar 15% din profit, din al cincilea an sau dupa recuperarea costurilor, dupa cum vrea Oprescu. Consiliereii au luat foc: "Este o clauza ambigua, daca firma nu va raporta profit 10 ani, nu vom incasa nimic, desi aceasta organizeaza zeci de evenimente. E cam absurd. Prevederea lasa loc de interpretari".

Potrivit studiului de fundamentare a proiectului, Municipalitatea va primi aproximativ 18 milioane de euro in 40 de ani. Asta, daca firma castigatoare va avea profit, nu va fi afectata de criza economica sau nu se schimba legea in defavoarea concesionarului! Mai mult, chiar daca firma va raporta profit dupa doi ani, Muncipalitatea va primi o parte din profitul facut de firma concesionara abia din al patrulea an. Atunci, dintr-un profit total de 956.000 de euro, in visteria Muncipalitatii vor veni 143.400 de euro, iar concesionarul va ramane cu 812.600 de euro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!