Ce contine de fapt o sticla de 250 ml de Coca-Cola

Coca-Cola Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Mai 2014, 09:04
Data actualizarii: Miercuri 14 Mai 2014, 11:51

Coca-Cola are o traditie de peste 125 de ani in a pastra secreta formula unica a celei mai consumate bauturi racoritoare din lume. Acum, poti afla in sfarsit informatiile complete despre ce contine o sticla de Coca-Cola, in plus fata de cele deja disponibile pe etichetele produselor.


Prima reteta Coca-Cola a fost inventata in Columbus, Georgia, de catre John Stith Pemberton. Era considerata un fel de vin de frunze de coca, numit Pemberton's French Wine Coca, in 1885. Primele vanzari au fost la Jacob's Farmacy din Atlanta, Georgia, pe 8 mai, 1886, initial ca un medicament brevetat, pentru cinci centi. 

Acesta este un articol publicitar


Ce contine de fapt o sticla de 250 ml de Coca-Cola

Coca-Cola inseamna peste 85% apa. Are doar arome naturale si nu contine conservanti adaugati.


Bulele sunt formate doar din carbon si oxigen si, in consecinta, nu contin calorii. Ele sunt cele care ofera bauturii caracterul “efervescent” si senzatia de revigorare. Pana sa luati prima inghititura, majoritatea bulelor se raspandesc in aer, ramanand acel gust efervescent perfect.


Sucroza (zaharul) asigura gustul dulce, esential pentru savoarea Coca Cola. O portie de 250ml contine aproximativ 27g de zahar, ceea ce este echivalent cu patru - cinci lingurite de zahar si 105 calorii.


Continutul de cafeina din Coca Cola este de aproximativ 24 mg pentru o portie de 250 ml, semnificativ mai mic decat cea continuta de aceeasi cantitate de cafea prajita si, de asemenea, mai redus decat cafeina din 25 – 30 ml de cafea espresso. Consumul moderat de cafeina in randul adultilor se considera a fi undeva in jurul valorii de 300 mg pe zi.


Acidul fosforic ofera gustul usor intepator al bauturii racoritoare Coca Cola. Aceeasi cantitate de lapte contine 208 mg de fosfor, iar 150 g de orez preparat are 90 mg de fosfor. O portie de 250 ml de Coca Cola asigura 43 mg de fosfor.


Colorantul Caramel E150d este aditivul alimentar care da Coca Cola culoarea sa inchisa, distinctiva. El reprezinta una dintre cele patru categorii de caramel aprobate pentru utilizare ca si coloranti alimentari in Uniunea Europeana.
Si nu in ultimul rand, Coca-Cola contine fericire. 56% dintre oamenii care au raspuns in cadrul studiului Barometrul Coca Cola, realizat in 16 tari din intreaga lume, au declarat ca gustul acestei bauturii racoritoare ii face sa zambeasca.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!