„Dacă Phelps este rechin, eu sunt libelulă!” David Popovici, super-interviu în Gazzetta dello Sport 

david popovici Gazzetta dello Sport inot Sporturi
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 08 Iulie 2023, 12:58
Data actualizarii: Sambata 08 Iulie 2023, 15:45

David Popovici (18 ani) este, de departe, unul dintre cei mai promițători tineri sportivi din România, dar și din lume, devenind, prin performanțele sale, o certitudine. 

Tânărul înotător este campion mondial în 2022 la 100 și 200 de metri liber, devenind primul înotător care reușește această performanță în ultimii 49 de ani, având medalii de aur la același probe și la Campionatul European de la Roma din 2022. David Popovici a început deja să își treacă numele în cărțile de istorie, iar cariera sa pare a fi abia la început. 

David a acordat un interviu special publicației italiene Gazzetta dello Sport, în care a vorbit și despre unul dintre idolii săi, Michael Phelps. 

David Popovici: „Știu cum să ating primul linia la finish!” 

În cadrul interviului, David a fost pus să se asocieze cu un animal, iar în mod surprinzător a ales o insectă, libelula, argumentându-și alegerea. 

„(n.r. întrebare: David, spune-ne despre presiune) Încerc să traduc învățăturile lui Michael Phelps, punctul meu de referință, în cotidianul meu. Am citit cartea sa No Limits de trei ori. El punctează, și sunt de acord, că nu trebuie să corespundem așteptărilor pe care le avem de la noi cu cele pe care alții le au de la noi. 

Spunând că viețile fiecăruia sunt incomparabile cu ale celorlalți, nu s-a oprit niciodată să își atingă obiectivele, s-a antrenat și a muncit în continuare, încercând să își depășească limitele. Aici, muncă-muncă-muncă dar și managementul presiunii: așa încerc să trag mai tare și să devin mai bun. 

(n.r. Dacă Phelps a fost rechin, David Popovici e...) O libelulă. Pentru că este o insectă care zboară deasupra apei și se mișcă rapid. Este bizară alegerea ca animal, admit, însă mă regăsesc mai mult în într-o libelulă decât într-un predator mare. În ziua cursei, în piscină, dacă vă uitați la mine pe lângă ceilalți, nu sunt nici cel mai mare și nici cel mai musculos, însă știu cum să îi provoc pe ceilalți și cum să ating primul la finish. Libelula are o conformație specifică ce îi permite să se miște rapid și îmi place să cred că stilul meu este unul similar”, a declarat David Popovici pentru Gazzetta dello Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!