Promo

Cât de important este să ai un set de anvelope iarnă (P)

O anvelopă potrivită în sezonul potrivit influențează performanța și siguranța autovehiculului tău. Mulți oameni tind să treacă cu vederea importanța de a avea un set de anvelope iarnă și un set de vară sau all-season.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 10:38
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 10:41

Care este diferența dintre un set de anvelope de iarnă și un set de anvelope vară?

Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc diferit față de cele de vară, care ajută la îmbunătățirea performanței în condiții meteorologice nefavorabile. Astfel, când temperaturile scad, aceste cauciucuri de iarnă își modifică comportamentul fizic și devin mai moi, ceea ce ajută la îmbunătățirea aderenței pe vreme rea. Iar atunci când temperatura crește semnificativ, cauciucul de iarnă se întărește, devenind mult mai rigid decât ar fi necesar pentru o bună aderență pe asfaltul încălzit.

Aici anvelopele de vară eșuează, deoarece sunt construite din materiale care se întăresc la temperaturi joase, ceea ce le face să nu aibă o bună aderență pe zăpadă sau gheață. În aceeași măsură, anvelopele de iarnă nu sunt potrivite pentru vară. Cauciucul lor mai moale se uzează rapid la temperaturi mai ridicate, în special la viteze mari, iar modelul benzii de rulare nu este proiectat pentru contactul direct cu asfaltul.

Anvelopele de iarnă au o adâncime a benzii de rulare mai profundă decât anvelopele de vară pentru a menține roata mai aproape de șosea. Banda de rulare mai profundă creează, de asemenea, o aderență mult mai bună pe gheață și zăpadă. Anvelopele de vară au o adâncime superficială a benzii de rulare pentru suprafețe uscate.

Ce beneficii obții având cauciucuri de iarnă?

Dincolo de diferențele care există între un set de cauciucuri iarna și un set de cauciucuri vară, acestea oferă numeroase beneficii șoferilor care dețin seturi de anvelope sezoniere.

Poate cel mai mare beneficiu pentru șoferii cu un set de anvelope de iarnă este siguranța. Vom putea să ne oprim, să întoarcem autovehiculul și să accelerăm mai bine și cu mai mult control. Nu există nici o îndoială că vom avea mult mai multă liniște și încredere atunci când conducem în timpul iernii. Un set de anvelope Nokian oferă soluții sigure pentru șofatul în condiții meteorologice nefavorabile, iar produsele lor sunt perfecte pentru cei care siguranța este mereu pe primul loc. 

Un alt doilea beneficiu constă în viața mai lungă a anvelopelor de iarnă. Când fiecare set de cauciucuri iarnă funcționează doar 6 luni ale anului, folosindu-le doar într-un sezon, le dublăm durata de viață. Un set de cauciucuri Nokian nu va face diferența doar pe carosabil, ci și în economiile noastre, deoarece acestea au un mecanism foarte bine pus la punct a anvelopelor de iarnă.  

De asemenea, vânzarea unui vehicul care include un set de anvelope Nokian de iarnă este consideratde cumpărătoriun bonus. Acest lucru îi poate determina pe mulți dintre potențialii cumpărători să ia decizia finală, iar pe tine te poate ajuta să obții un preț de vânzare mult mai bun.

În plus, un set deanvelope iarnăeste necesar pentru a călători în zone montane. Când mergi spre altitudini mari, nu știi niciodată când apar fulgii de zăpadă și brusc drumul devine foarte greu de parcurs. De aceea, un astfel de set de anvelopenu numai că îți face călătoria mai sigură, dar te și salvează de potențiale situații neplăcute.

Un factor important de luat în considerare atunci când deții un set de cauciucuri iarnă este depozitarea corectă a setului în afara sezonului. Anvelopele ar trebui să fie depozitate departe de apă și într-o poziție corectă pentru menținerea calității și funcțiilor pe care le dețin. Atunci când sunt lăsate într-o poziție verticală, acest lucru va provoca deformarea în timp, ceea ce ar putea transforma anvelopa să fie nesigură pentru vehicul.

Un set de anvelope iarnă este o necesitate pentru orice șofer care deține un autovehicul și își dorește să circule în siguranță pe timpul iernii sau când temperaturile sunt joase si exista riscul apariției de polei. Așadar, un set de cauciucuri Nokian îți oferă siguranță deplină pe orice tip de carosabil, chiar și pe cel acoperit cu polei, fiind primul brand care a introdus anvelopa pentru gheață.

Pe anvelope-discount.ro poți afla mai multe despre seturile de anvelope Nokian. Calitatea și performanța sunt două caracteristici foarte importante ale anvelopelor proiectate de Nokian. Iar de-a lungul timpului, aceste cauciucuri de iarnă au făcut față cu brio celor mai renumite teste întreprinse din lume.

Magazinul pune la dispoziție o gamă extinsă de anvelope de iarnă la prețuri foarte bune. Produsele pot fi livrate oriunde în țară și beneficiază de garanție. De asemenea, pot fi achitate în rate de până la 6 luni, fără dobândă. Încearcă-le si tu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!