Mihai Mironica scrie dupa seara ISTORICA a Romaniei la Euro: "Ni s-a prabusit castelul de Payet"

Mihai Mironica scrie dupa seara ISTORICA a Romaniei la Euro: "Ni s-a prabusit castelul de Payet"

Prin fata ochilor se deruleaza plutirea lui Dugarry in fata unui Stelea sinucigas in Romania-Franta de la EURO de acum 20 de ani. Si zborul lui Kenneth Anderson peste un Prunea deja visand la semifinala mondiala cu Brazilia in '94.

La meciurile de atunci, ca si acum, pe Stade de France, la momentul dramatic al lui Tatarusanu in fata lui Giroud, acelasi Iordanescu. Blestemul dezastrelor aeriene decisive. Pentru ca, si acum, sansa unui mare meci a fost ratata la acea eroare care nici de curtea scolii nu poate fi numita. Nu-ti poti permite asa ceva pe Stade de France, cu Franta, in deschiderea unui EURO...

Si apoi sutul fabulos al lui Payet, fotbalistul care debuta aici, pe Stade de France, acum aproape 6 ani tot intr-un meci cu Romania in care il hipnotiza atunci pe Rat si dadea o pasa de gol. Sutul asta al lui Payet... Inainte de inceperea transmisiei, UEFA a prezentat cate un gol din preliminarii pentru fiecare din cele 24 de participante. Pentru Romania, a fost ales golul din unghiul imposibil reusit de Budescu in Feroe. De unde sa stie UEFA ca noi n-am dorit sa ni-l luam in Franta pe Payet al nostru, pe lunetistul nostru?

Intre aceste doua momente, continutul senvisului. Lupta noastra surda luminata de cele doua momente de stralucire ale lui Stanciu la scoaterea penaltyului si la pasa pentru Stancu din repriza a doua. Si ce curaj pe Iordanescu sa-l lase pe Stancu sa bata penalty dupa cele doua ratari uriase!

Am cazut frumos de pe calul vedeta al hergheliei, idealul nostru limitat. S-a dovedit inca o data ca nu avem clasa, dar stim sa ne strangem intr-o falanga cu care ne putem croi drum la acest EURO. Un gol ca al lui Payet te poate darama psihic, dar sunt mai multe momente din acest joc care, de fapt, sa ne dea curaj pentru ce urmeaza.

Am vazut meciul in Fan Zone-ul de pe plaja din Marsilia. La golul nostru, englezii, in mijlocul unui ocean de francezi, s-au bucurat ca pentru un gol al lui Rooney. Rusii, aflati pe margine, au privit impasibili. Poate va veti aminti de acest detaliu azi, la meciul de 10 de la PRO TV, Anglia-Rusia.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Un nou record de vaccinări în 24 de ore: 110.633 persoane. Câte reacții adverse s-au înregistrat
BRAT
Modifică setările cookies