Ionuț Chirilă, acid cu privire la selecția echipei naționale: „Ce e asta, mă, că nu ai generații? Păi eu cum am avut?”

Ionut Chirila Echipa Nationala Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 21:23
Data actualizarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 21:31

Ionuț Chirilă consideră că fotbaliștii trebuie formați de antrenori competenți.

După ultimul meci cu Liechtenstein, 2-0, din Grupa J de calificare la Campionatul Mondial din 2022, Mirel Rădoi a anunțat că nu va mai continua la cârma naționalei. Iar Federația se gândește la un posibil înlocuitor pentru postul de selcționer.

Cu toate acestea, pe Ionuț Chirilă îl deranjează cei care afirmă că actualul lot al României nu este valoros. Antrenorul Clinceniului susține că fotbaliștii se formează și dă exemplu selecționatelor de tineret pe care le-a pregătit, la Dinamo și Rapid, dar și la naționala U21. 

Îi aud pe unii că nu au generaţii. Ce e asta, mă, că nu ai generaţii? Păi eu cum am avut generaţii? Şi la Dinamo, şi la Rapid, şi la Chiajna, şi la echipa naţională (n.r. - selecționata U21), unde m-am calificat la Euro după 10 ani de necalificari?!

Atât timp cât nu se vor numi oameni pe criterii de competenţă, vom ajunge în situaţia aceasta. La noi scapă cine poate.

Noi nu construim jucători, la noi se nasc jucători. Noi îi aşteptăm pe Hagi, pe Ilie Dumitrescu, pe Gică Popescu, pe Messi. 

Driblingul lui Messi e născut de la mama lui din burtă, s-a născut talentat să facă schimbarea aceea de picior. Dar Overmars, avea un driblig la fel de eficient, care a fost format în laboratorul lui Ajax”, a declarat Ionuț Chirilă la conferința de presă.

Următorul meci pentru Academica Clinceni va fi contra lui Sepsi OSK, vineri, de la 17:30, LIVE TEXT pe www.sport.ro. După 15 etape, gruparea ilfoveană este pe ultimul loc în Liga 1, cu 4 puncte după 15 jocuri. 

Clasamentul Ligii 1
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!