Nationala

Francezii ne DESFIINTEAZA! "National Arena, un GROTESC camp de cartofi!" Ce spun de echipa lui Piturca:

Romania 0-0 Franta / Publicatiile franceze scriu ca meciul s-a jucat pe un teren de Liga a 3-a.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Septembrie 2011, 07:09
Data actualizarii: Miercuri 07 Septembrie 2011, 07:13

Publicatiile din Hexagon nu au trecut cu vederea calitatea gazonului de pe National Arena. "Francezii au dominat prima repriza, ca posesie, dar romanii s-au dovedit mai periculosi in debutul meciului. Cele doua echipe nu s-au putut departaja intr-un meci perturbat serios de un gazon impracticabil. Albastrii au monopolizat balonul fara a se dovedi cu adevarat periculosi.

Arena Naţionala e un paradox. Cum poate un stadion de asemenea anvergura sa aiba un asa gazon? Sigur, campul de cartofi pe care a evoluat nationala Frantei nu poate explica in totalitate jocul oaspetilor. Periculosi mai ales pe contre, romanii au fost total dezinteresati de posesia balonului", a scris "L'Equipe" in ediţia on-line.

Si corespondentul "Sud Ouest" s-a aratat nemultumit de acest meci. "In fata unei echipe a Romaniei ultradefensive, Franta n-a fost niciodata in situatia de a marca. Ce trist meci nul pe acest gazon indecent", a scris publicatia din Bordeaux, care a recunoscut insa ca atmosfera de pe National Arena a fost maginifica.

"Pe un teren nedemn pentru o partida internationala de acest nivel, Franta n-a putut mai mult de o remiză cu Romania. Gazonul s-a dislocat si a devenit realmente imposibil. Echipa lui Blanc a trebuit sa se multumeasca cu egalul in fata unei Romanii palide", scrie si France Football.

Ziarul Le Monde noteaza ca "Arena Nationala a avut totul, mai putin gazon. Era complicat sa joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci international s-au prins intr-un joc in care fiecare schimbare de directie, alunecare, transforma iarba intr-un grotesc camp de cartofi. Meciul de la Bucuresti a arătat fragilitatea Frantei, care cand avea mingea nu stia ce sa faca cu ea si care a permis Romaniei sa isi creeze ocazii, e adevarat, rare".

"Gazon blestemat", a titrat L'Express, care scrie ca, "sub crampoanele jucatorilor, gazonul s-a rupt, aratand mai degraba ca o gradina presarata cu musuroaie de cartite".

Sursa foto: ProSport

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies