Adolf Hitler Mercedes Benz 770 Masini

"Super Mercedesul" lui Adolf Hilter, scos la licitatie: "Masina asta o sa aduca milioane de dolari!" CUM ARATA

Licitatia are loc in Arizona, saptamana aceasta.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Ianuarie 2018, 15:57
Data actualizarii: Luni 15 Ianuarie 2018, 16:44

"Masina asta o sa aduca milioane de dolari", sunt convinsi expertii de la casa de licitatie din Scottsdale, Arizona.

Masina botezata "Super Mercedes", un Mercedes-Benz 770 "Grosser", facut special pentru Adolf Hitler in 1939, la izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, este in stare perfecta de functionare.

"Este masina cu cea mai mare semnificatie istorica, scoasa vreodata la licitatie. Nu putem sa schimbam istoria. Ce s-a intamplat, s-a intamplat. Masinile nu isi aleg proprietarii sau ce au de gand acestia sa faca cu ele", spun reprezentantii casei de licitatii din Arizona.

Masina a fost conceputa sa ii ofere protectie lui Hitler, cu geamul si tabla antiglont si putea atinge o viteza maxima de 160 km/h, ceea ce era o performanta remarcabila la acea vreme.

"Super Mercedesul" are o istorie bogata - in 1945, a fost capturat de fortele aliate si a fost folosit pentru o perioada de armata americana, in Paris.

In 1983, masina a fost cumparata de miliardarul Ralph Engelstad, proprietarul unui adevarat imperiu de hoteluri si cazinouri in Las Vegas.

10% din banii obtinuti la licitatie vor fi donati catre Centrul Simon Wiesenthal, o organizatie internationala ce lupta pentru drepturile omului. Numele fundatiei a fost ales in memoria vanatorului de nazisti Simon Wesenthal.

Mai multe imagini in galeria foto de mai jos.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!