Adolf Hitler Mercedes Benz 770 Masini

"Super Mercedesul" lui Adolf Hilter, scos la licitatie: "Masina asta o sa aduca milioane de dolari!" CUM ARATA

Licitatia are loc in Arizona, saptamana aceasta.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Ianuarie 2018, 15:57
Data actualizarii: Luni 15 Ianuarie 2018, 16:44

"Masina asta o sa aduca milioane de dolari", sunt convinsi expertii de la casa de licitatie din Scottsdale, Arizona.

Masina botezata "Super Mercedes", un Mercedes-Benz 770 "Grosser", facut special pentru Adolf Hitler in 1939, la izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, este in stare perfecta de functionare.

"Este masina cu cea mai mare semnificatie istorica, scoasa vreodata la licitatie. Nu putem sa schimbam istoria. Ce s-a intamplat, s-a intamplat. Masinile nu isi aleg proprietarii sau ce au de gand acestia sa faca cu ele", spun reprezentantii casei de licitatii din Arizona.

Masina a fost conceputa sa ii ofere protectie lui Hitler, cu geamul si tabla antiglont si putea atinge o viteza maxima de 160 km/h, ceea ce era o performanta remarcabila la acea vreme.

"Super Mercedesul" are o istorie bogata - in 1945, a fost capturat de fortele aliate si a fost folosit pentru o perioada de armata americana, in Paris.

In 1983, masina a fost cumparata de miliardarul Ralph Engelstad, proprietarul unui adevarat imperiu de hoteluri si cazinouri in Las Vegas.

10% din banii obtinuti la licitatie vor fi donati catre Centrul Simon Wiesenthal, o organizatie internationala ce lupta pentru drepturile omului. Numele fundatiei a fost ales in memoria vanatorului de nazisti Simon Wesenthal.

Mai multe imagini in galeria foto de mai jos.

Modifică setările cookies