Cristian Rus este campionul Rompetrol Racing Challenge!

Autor: Sport.ro
Miercuri 29 Septembrie 2010, 10:00

In urma Finalei de sambata, dupa mai multe manse pe un circuit cu nivel ridicat de dificultate, Rompetrol Racing Challenge si-a desemnat campionul: Cristian Rus, care va deveni pilot profesionist in Campionatul National de Raliuri 2011.

El se va bucura de un pachet de sponsorizare care include masina oficiala de raliu, echipamentul, coordonarea, instruirea si cursurile de pilotaj aferente, premiu oferit de Grupul Rompetrol si Napoca Rally Academy.
Cristian Rus, campionul RRC, are 28 de ani, este din Sibiu si s-a calificat in etapa locala de la Cluj, unde a ocupat locul al II-lea pe podium.

Pentru el aceasta competitie a fost primul contact cu pilotajul la volanul unei masini de concurs in mediu real, Cristian fiind de altfel fruntas in competitii internationale de pilotaj pe simulatoare auto.

"Odata cu Finala de la Bucuresti, Rompetrol Racing Challenge si-a gasit campionul in persoana lui Cristian Rus. Aceasta competitie a fost o provocare la un nivel foarte inalt, in care atat el, cat si ceilalti 9 concurenti au oferit un adevarat spectacol, dovada fiind faptul ca au progresat foarte mult fata de etapele locale si ca s-au pregatit intens pentru cursa. Il felicitam pe Cristian, care a demonstrat ca are calitatile unui pilot adevarat, suntem alaturi de el cu intreaga echipa si ne pregatim de Campionatul National de Raliuri 2011” spune Petrian Radulescu, director marketing, Rompetrol Downstream.

Competitia de sambata a inceput cu o prima mansa, in care startul a fost luat simultan de cate 2 concurenti, fiecare de cate doua ori. La finalul mansei, in competitie au ramas doar 8 concurenti.

Mansa a doua, a insemnat patru dueluri in sferturi, in urma carora in competitie au ramas 4 concurenti, cei mai buni in 2 din 3 curse: Florin Petrisor, Cristi Cotan, Gigi Bartha si Cristi Rus. Dupa acelasi sistem piramidal, in Finala s-au calificat Florin Petrisor si Cristi Rus. Pentru desemnarea campionului Rompetrol Racing Challenge, cei doi s-au intrecut in 5 manse, ultima mansa fiind de fapt cea care a facut diferenta, pentru ca cei doi au mers la egalitate pana in ultima clipa: 2:2 scorul inainte de mansa a 5-a.

“In Marea Finala, dupa o saptamana de antrenamente la Cluj, au concurat 10 tineri total schimbati fata de cei pe care i-am cunoscut in etapele locale: mult mai bine pregatiti, mai motivati sa castige si mult mai increzatori in propriile forte. In privinta lui Cristi, progresele sale au fost foarte bune. Atu-ul lui principal este capacitatea de concentrare, chiar si atunci cand ia un start mai slab. Astept cu nerabdare sa incepem antrenamentele si mai ales, sa il vad pe traseele CNR, concurand impotriva pilotilor consacrati. Are responsabilitatea de a demonstra intregii echipe RRC ca rezultatele sale nu au fost o conjuctura sau o sclipire de moment. Avem incredere ca va sti sa faca acest lucru, deoarece in spatele lui sunt visele foarte multor tineri din Romania pentru care, in clipa de fata, Cristi Rus devine un lider”

Roland Garros 2019 - Program, Rezultate, Sportivi Romani | Informatii complete

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!

Rezultate parțiale Referendum pe justiţie. Cum au răspuns românii la întrebările lui Iohannis
BRAT