"Steaua e in scadere si trebuie sa isi reevalueze echipa, sa inceapa reconstructia!" Avertisment 'greu' pentru campioni: "Pierd teren!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 29 Ianuarie 2014, 11:06

► Fotbal in jurul lumii: de la Hollywood la Amsterdam! SUA – Coreea de Sud, sambata 00:00, si Utrecht –Ajax, duminica 13:30, LIVE Sport.ro si Voyo.ro!

Steaua se afla in aceste zile in al doilea cantonament al iernii, iar Laurentiu Reghecampf isi pregateste fotbalistii pentru un retur greu de campionat, la sfarsitul caruia vrea sa isi asigure inca un titlu al Ligii 1.

Cu toate acestea, Steaua a trecut de varful de forma, iar declinul poate incepe, daca sefii din Ghencea nu vor incepe un proces de reconstructie. Cuvintele ii apartin lui Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timisoara, cel care a vorbit in aceasta dimineata la Ora Exacta in Sport.

Iancu spune ca Steaua trebuie sa priveasca spre viitor, iar Gigi Becali sa procedeze asa cum a facut-o si in ultimii ani, cand a transferat unii dintre cei mai buni fotbalisti aparuti in Liga 1.

"Steaua este in scadere, trebuie sa isi reevalueze echipa si prioritatile, sa inceapa o reconstructie, dar sa o faca din timp. Asa cum domnul Becali a facut de acum 4-5 ani, cand a luat tot ce era mai bun in Romania.

Cred ca Astra vine tare din spate. Consider ca venirea lui Alibec e mult mai buna decat cea a lui Keseru, de exemplu. Astra a luat un fotbalist tanar, de perspectiva, de viitor. Steaua ar trebui sa urmeze un plan asemanator. Va fi o lupta grea pentru titlu, nu stiu daca Steaua poate castiga", a spus Marian Iancu la Sport.ro

Cu toate acestea, fostul 'sef' al Politehnicii Timisoara crede ca Steaua are un mare avantaj in fata Astrei, ca si Petrolul.

"In mod clar fotbalul se va dezvolta in jurul marilor comunitati, unde investitiile in stadioane vor fi un factor care sa atraga oamenii, asa cum a fost si la Ploiesti. Se poate intampla si la Timisoara, Craiova, Galati sau Constanta.

Vasluiul a fost puternic, dar nu are cum sa se mentina doar din sursele venite de la un investitor. Asa se va intampla si cu Astra, care s-a refugiat la Giurgiu. Echipa nu a reusit sa umple nici macar o jumatate de stadion in Europa League, iar asta e o mare problema. Cred intr-o simbioza, cred ca echipele se pot dezvolta in marile orase, unde autoritatile pot ajuta fotbalul", a mai spus Marian Iancu.

Județe la stăpân, Hunedoara I. Județ bogat și cu potențial turistic uriaș, lăsat în paragină de politicieni
BRAT