"Am vrut sa preiau Poli Iasi, poate voi face o echipa!" Ce planuri are omul de afaceri care ofera 100.000 euro pentru sigla Stelei

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Mai 2015, 10:56
Data actualizarii: Joi 07 Mai 2015, 11:20

Steaua poate ajunge in posesia unui om de afaceri din Iasi.

Sabia lui Stefan cel Mare, unul dintre cele mai mari simboluri ale istoriei noastre, se afla in posesia turcilor iar negocierile purtate de-a lungul timpului pentru repatrierea sabiei nu au avut succes.

Mai noi, un om de afaceri incearca sa dea lovitura pe cont propriu. COnstantin Deleanu vrea sa aduca sabia in Romania si sa o expuna alaturi de alte simboluri ale Moldovei:

"Avem la Cotnari, la 60 de kilometri de Iasi, o sala unde avem expuse mai multe elemente de valoare. Avem un tablou cu Stefan cel Mare, are aproape 100 de ani, este inestimabil, mai avem si o copie a sabiei lui Stefan cel Mare, pentru ca originalul este la turci. Negociem cu ei de cativa ani, pana acum nu fost de acord sa ne-o dea", a spus Constantin Deleanu, patronul companiei Cotnari ce produce vinuri in zona Moldovei.

Acesta vrea sa preia si emblema Stelei, care va fi scoasa la licitatie de Armata, cea care a fost repusa in drepturi de judecatori dupa ce a fost in posesia actualei echipe de fotbal de la preluarea lui Gigi Becali in 2003.

"Eu sunt roman, firma noastra e suta la suta romaneasca si a apreciat mereu valorile romanesti si simbolurile nationale, iar Steaua face parte din aceasta categorie. O sa platim cel mult 100.000 de euro pe sigla. Am vrut sa preiau Poli Iasi in urma cu cativa ani, poate vom face si o echipa de fotbal", a spus Deleanu pentru editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor, cel care spune ca firma sa vinde 12 milioane de sticle de vin anual.
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!