Ashleigh Barty Jocurile Olimpice Tokyo Tenis WTA Jocurile Olimpice

Nimeni nu a anticipat asta! Liderul mondial, eliminat încă din primul al turneului olimpic de tenis de la Tokyo

Competiția individuală de tenis de la Tokyo a rămas fără liderul mondial încă din primul tur. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iulie 2021, 10:30
Data actualizarii: Duminica 25 Iulie 2021, 10:31

Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA) a fost eliminată din competiția olimpică de tenis de la Tokyo încă din primul tur. Spanioloaica Sara Sorribes Tormo (24 de ani, 48 WTA) a învins campioana en-titre a turneului de la Wimbledon în minimum de seturi, scor 6-4, 6-3, după doar 95 de minute de joc.

Partida a avut loc la ora 12, fus orar japonez, pe o temperatură de 32 de grade celsius la umbră, resimțită puternic de sportiva de la Antipozi. Mai bine adaptată condițiilor de joc, Sorribes Tormo a făcut marea surpriză și va juca în turul secund împotriva franțuzoaicei Fiona Ferro. Ferro a trecut în turul inaugural de Anastasija Sevastova, scor 2-6, 6-4, 6-2 la capătul a două ore și 13 minute de joc. 

Sfertfinalistă la Australian Open, retrasă în turul 2 la Roland Garros și campioană la Wimbledon, Ashleigh Barty continuă seria rezultatelor oscilante, dar rămâne lider detașat în circuitul WTA. În prezent, Barty are 9635 de puncte, cu 2299 mai multe decât principala sa urmăritoare, japoneza Naomi Osaka. 

Naomi Osaka a câștigat meciul din primul tur din cadrul turneului olimpic de tenis, depășind-o scor 6-1, 6-4 pe sportiva Saisai Zheng din China. 

Modifică setările cookies