Mihaela Buzarnescu Jocurile Olimpice Mihaela Buzarnescu Alison Riske live Mihaela Buzarnescu Tokyo Romania la Jocurile Olimpice 2021 Tokyo Tenis Romania Olimpiada Jocurile Olimpice LIVE ACUM | Mihaela Buzărnescu debutează la Jocurile Olimpice: profilul adversarei sale, Alison Riske

Victorie la debutul olimpic: Mihaela Buzărnescu - Alison Riske 6-7, 7-5, 6-4. Luptă fantastică într-un meci de 3 ore! 

Mihaela Buzărnescu a debutat cu succes în turneul olimpic de tenis al Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 24 Iulie 2021, 09:07
Data actualizarii: Sambata 24 Iulie 2021, 15:28

JO 2020 Tokyo, tur 1: Mihaela Buzărnescu - Alison Riske 6-7, 7-5, 6-4

Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 168 WTA) a luptat eroic în târziul primei zile de concurs al turneului olimpic de tenis de la Tokyo și a învins-o pe Alison Riske (31 de ani, 36 WTA) în trei seturi, după 3 ore fără 7 minute de joc.

  • LIVE DE LA 11:00 | Mihaela Buzărnescu debutează la Jocurile Olimpice: profilul adversarei sale, Alison Riske

Sportiva din România a fost constantă la serviciu pe durata celor trei ore de joc și nu a cedat în niciun moment, în ciuda faptului că a simțit că a fost defavorizată de arbitrul de scaun, britanicul Robert Balmforth.

În finalul setului decisiv, Buzărnescu a fost avertizată pentru comportament nesportiv, după ce l-a întrebat pe arbitru cum a putut să nu vadă câteva mingi trimise în out de americancă, văzute însă în teren de oficialul partidei. 

În ciuda stilului metronomic al sportivei din SUA și a scandalului din finalul meciului, Buzărnescu a triumfat, demonstrându-și reziliența fizică și, mai ales, psihologică.

În turul secund, care va avea loc luni, 26 iulie, Mihaela Buzărnescu își va măsura forțele cu Marketa Vondrousova (41 WTA) din Republica Cehă, care a eliminat-o în primul tur pe Kiki Bertens, scor 6-4, 3-6, 6-4. A fost ultimul meci din cariera jucătoarei din Țările de Jos. 

Setul 3: 

6-4: GAME, SET & MECI, MIHAELA BUZĂRNESCU! După o luptă de 2 ore și 53 de minute, Buzărnescu face surpriza și elimină numărul 36 mondial. Va juca în turul secund cu Marketa Vondrousova (41 WTA). 

5-3: Game, Mihaela Buzărnescu! Românca se apropie la un game de victorie, dar nu fără o descărcare deosebită de nervi la adresa arbitrului, despre care consideră că nu ar fi văzut câteva mingi trimise în out de Riske. Buzărnescu a fost avertizată după ce i-a transmis arbitrului că nu a văzut aut-uri de centimetri buni. 

4-3: Hold în prelungiri pentru Riske, iar Buzărnescu își pierde cumpătul la adresa arbitrului, transmițându-i: "Cred că glumești, cum să nu fie mingea aia afară?"

4-2: Game la 15, Buzărnescu. Break consolidat de jucătoarea din România, care se apropie cu pași repezi de calificare!

3-2: Al doilea break făcut de Mihaela Buzărnescu în setul decisiv! Românca face game la 30 cu un retur de forehand direct câștigător. 

2-2: Alison Riske recuperează deficitul break-ului și se conturează al treilea set în care cele două jucătoare își împart echitabil câte un break în prima jumătate de manșă. 

2-1: Riske ține aproape de Buzărnescu, după un game în care a tremurat până la scorul de 30-30. Ultimul meci de tenis al zilei la Tokyo se apropie de borna de două ore și 30 de minute de joc. 

2-0: Game la 15 pentru Mihaela Buzărnescu, care continuă să aibă, per total, o prestație foarte bună în ceea ce privește propria servă. 

1-0: Break, Buzărnescu încă din primul game al setului al treilea. Sportiva din țara noastră are un plus de încredere în forțele proprii în aceste momente de joc în care oboseala a început să transpară în jocul amândurora, dar cu precădere în al americancei. 

Urmează setul decisiv pentru calificarea în turul secund, unde învingătoarea acestui meci va juca cu Marketa Vondrousova (41 WTA), care a eliminat-o în primul tur pe Kiki Bertens, scor 6-4, 3-6, 6-4. 

Setul 2: 

7-5: GAME & SET, Mihaela Buzărnescu! O luptă de 55 de minute se încheie în favoarea româncei, care a jucat un ultim game impecabil în acest set. 

6-5: "Miki" face un break meritat, în care a lovit cu încrederea necesară pentru a câștiga acest set. La reluare, va avea șansa de a servi pentru câștigarea lui. 

5-5: Buzărnescu rezistă după două egalități și închide game-ul în prelungiri cu un forehand în lung de linie lovit fenomenal în contre-pied.

4-5: Alison Riske face game la 30 și o pune pe Buzărnescu în situația de a servi pentru a rămâne în meci. 

4-4: Mihaela Buzărnescu își ține serviciul la 30, iar setul 2 pare să se îndrepte în aceeași direcție pe care a luat-o primul. 

3-4: Replică solidă a lui Alison Riske, care imită în oglindă game-ul la 15 câștigat de Buzărnescu. Un forehand în lung de linie apăsat, reușit de americancă pentru a prelua conducerea în finalul setului doi. 

3-3: Buzărnescu arată că e în meci și face unul dintre cele mai bune game-uri de până acum. Hold la 15, grație inițiativei preluate devreme în schimburile de mingi. 

2-3: Riske salvează minge de break și face game-ul în prelungiri, un scenariu care a mai avut loc în setul întâi. Jucătoarea din SUA gestionează foarte bine momentele de încurcătură pe tabela de marcaj. 

2-2: Mihaela Buzărnescu revine cu serviciul la cote mulțumitoare și egalează la 2. 

Două break-uri la zero în startul setului secund, urmat de un game la 30 făcut de americancă. Mihaela Buzărnescu va servi pentru a egala. 

Setul 1: 

6-7: Tiebreak jucat impecabil de Alison Riske, care nu comite nicio greșeală și îl câștigă la zero! Set finalizat după 73 de minute de joc echilibrat, spre deosebire de ultimul game. 

6-6: Alison Riske trimite setul în tiebreak, după un game apropiat la 30. 

6-5: Game extraordinar jucat de Mihaela Buzărnescu pe propriul serviciu, în care a dominat eficient cu forehandul schimburile de mingi. Hold la 15 care pune presiune pe umerii sportivei din SUA. 

5-5: Clipe de frustrare cumplită pentru Buzărnescu, care strigă: „Nu mai înțeleg nimic!” după o serie de 3 puncte pierdute la rând. Riske face game-ul în prelungiri. 

5-4: Mihaela Buzărnescu se arată și ea puternică din punct de vedere emoțional în acest final de set. Trece peste dificultatea unei egalități la 40 și se lasă purtată de propriul serviciu, care a condus-o hotărât înainte în acest set până în acest moment. 

4-4: Riske învinge emoțiile unei noi mingi de break la care Buzărnescu ajunge, dar în zadar. Americanca egalează la 4 și deschide cutia cu scenarii în finalul primului set. 

4-3: Game la 15, obținut cu relativă lejeritate de Buzărnescu, care trece din nou în avantaj, în partea finală a setului. 

3-3: Riske își completează revenirea de la 1-3, cu un game câștigat la 30. 

3-2: Ce păcat! Buzărnescu cedează break-ul procurat în game-ul anterior, în primul game în care serva sa a coborât în calitate. 

3-1: Game-maraton adjudecat de Buzărnescu! O luptă incredibilă se încheie după 7 egalități, Mihaela reușind să facă break la a cincea oportunitate. 

2-1: Game la cincisprezece pentru sportiva născută la București. Start încrezător de partidă pentru Mihaela Buzărnescu, cu o prestație solidă la serviciu în primele două game-uri. 

1-1: Riske salvează prima minge de break procurată de Mihaela Buzărnescu și încheie hold-ul cu un passing shot de backhand în cross executat admirabil.  

1-0: Buzărnescu servește as în momentul dificil de la 30-30 și închide game-ul înainte de a intra în prelungiri. 


Mihaela Buzărnescu începe meciul la serviciu. 


Singura prezență românească pe tabloul de simplu al turneului olimpic de tenis din Tokyo, Mihaela Buzărnescu își începe parcursul împotriva americancei Alison Riske (31 de ani, 36 WTA). La 33 de ani, "Miki" Buzărnescu bifează prima participare la Jocurile Olimpice cu intenția de a cuceri o medalie pentru România. 

Mihaela Buzărnescu va juca în ultima partidă programată pe terenul al nouălea, imediat după încheierea partidei de dublu feminin dintre Garbine Muguruza / Carla Suarez Navarro și Elise Mertens / Alison Van Uytvanck. 

Motive de încredere sunt pentru Mihaela Buzărnescu înaintea acestei partide, care o conduce la meciurile directe pe Alison Riske cu 1-0, după ce în 2018 a învins-o în minim de seturi în sferturile turneului WTA de la Hobart, scor 7-6, 6-1. 

Alison Riske, dreptace, va avea dificultăți în a-și ajusta stilul de joc la o stângace, precum este Mihaela Buzărnescu. Sportiva din Pittsburgh are 2 titluri WTA în palmares, cucerite la Tianjin în 2014 și la 's-Hertogenbosch, în 2019, dar și alte 7 finale de turneu pierdute în proba de simplu. 

Buzărnescu aterizează la Tokyo după o semifinală de turneu ITF jucată la Bastad, Suedia, în vreme ce Riske nu a mai jucat de la Wimbledon, unde a fost eliminată încă din turul inaugural de Tereza Martincova. La întrecerea de pe iarba londoneză, Mihaela Buzărnescu a pierdut în trei seturi meciul cu Venus Williams din primul tur.

În faza 16-imilor de finală ale turneului olimpic, învingătoarea meciului Buzărnescu vs. Riske va primi replica jucătoarei Marketa Vondrousova (41 WTA), care a eliminat-o în primul tur pe Kiki Bertens, scor 6-4, 3-6, 6-4. 

Probele de tenis ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în săptămâna 24 iulie - 1 august. 

Mihaela Buzărnescu, despre participarea la JO de la Tokyo


"Sunt atât de mândră şi onorată că reprezint România şi sper să joc bine pentru că în ultima vreme joc mai bine şi mă simt mai bine şi sper să vină nişte meciuri bune. Aş fi plătit eu ca să fiu acolo pentru că îmi doresc enorm acest lucru şi mă bucur că s-a realizat. 

Eram deja resemnată şi a venit veste în urmă cu câteva zile şi nici nu am avut timp să mă bucur că a trebuit să fac foarte multe formalităţi ca să pot pleca. În tenis, ştiţi cum e, nu contează atât de mult clasamentul, cotează forma din ziua respectivă. Nu trebuie să te bazezi pe clasamentul unei jucătoare sau adversare, dar bineînţeles dacă s-au retras câteva jucătoare de tot sigur că este o şansă în plus. Ar fi ideal să ajung în semifinale sau să mă bat pentru o medalie! Eu am mai jucat acolo un ITF mai mare şi am făcut finala, deci ştiu centralul, am jucat vreo 3 sau 4 meciuri acolo," a declarat Mihaela Buzărnescu la plecarea din țară, notează Telekom Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!