Oficialii canadieni recunosc ca nu isi pot atinge obiectivul fixat pentru JO 2010!

Vancouver 2010 JO Vancouver 2010
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Februarie 2010, 12:37
Data actualizarii: Marti 23 Februarie 2010, 12:37

Conducatorii Comitetului Olimpic Canadian (COC) au recunoscut, luni, ca le va fi dificil sa-si atinga obiectivul anuntat pentru Jocurile Olimpice de la Vancouver, si anume obtinerea primului loc in clasamentul pe medalii, dupa o prima saptamana de Olimpiada dezamagitoare

SUA se afla pe primul loc in ierarhia medaliilor dupa 51 de probe, cu 24 de medalii (sapte de aur), cu mult inaintea Canadei, care obtinuse noua medalii (patru de aur).

"Cred ca am trai intr-un paradis al iluziilor daca vom continua sa afirman ca ii putem prinde pe americani si vom castiga. Dar nu aruncam prosopul", a marturisit Chris Rudge, directorul general al COC.

Canada a anuntat ca doreste sa castige in clasamentul pe natiuni. Bazandu-se pe programul de pregatire al sportivi, numit "Own the podium", in care au investit 110 de milioane de dolari canadieni (circa 73 milioane de euro) in cinci ani, tara gazda isi fixase un total 30 - 35 de medalii.

"Am creat acest program in urma cu cinci ani, dar australienii spre exemplu au dat un termen de 20 de ani pentru a obtine rezultate. Nu am anticipat ca cei din Coreea de Sud vor face atatea eforturi pentru discipline ca short track sau patinaj viteza", a completat Rudge.
 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!