Prima URIASA pe care fiecare jucatoare din nationala de handbal a Romaniei o va incasa pentru bronzul istoric de la Mondial

Bronzul istoric de la Mondial ar putea veni la pachet si cu prime consistente pentru jucatoarele Romaniei.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, componentele echipei nationale de handbal a Romaniei vor fi premiate cu aproximativ 11.000 de euro fiecare pentru medaliile de bronz cucerite la Campionatul Mondial.

"Rezultatul este exceptional cu atat mai mult cu cat asemenea performante apar din ce in ce mai rar in sporturile de echipe. Tocmai de aceea s-a luat decizia de a mari primele fetelor. Conform legii, medalia de bronz este premiata de MTS cu 14.800 de lei, dar Guvernul va mari suma la 50.000 de lei (n.r. - aproximativ 11.000 de euro)", au afirmat pentru AGERPRES sursele citate.

De altfel, presedintele Federatiei Romane de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a anuntat marirea primelor acordate de MTS chiar la Aeroportul "Henri Coanda", la sosirea delegatiei echipei nationale din Danemarca. Oficialul FRH nu a dezvaluit suma pe care o va primi fiecare handbalista, dar a mentionat ca si sponsorii federatiei vor suplimenta la randul lor bonusul pentru medalia de bronz.

"In sedinta de Guvern de miercuri se va aproba o marire substantiala a primelor. Multumim foarte mult domnului Ciolos (n.r. - premierul Dacian Ciolos), doamnei Lipa (n.r. - ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa). in acelasi timp, am semne de la partenerii nostri ca vor suplimenta primele fetelor. Multumim tuturor. Chiar si asa este putin fata de ceea ce au dat (n.r. - handbalistele)", a afirmat Dedu, in noaptea de luni spre marti, la Salonul Oficial al Aeroportului "Henri Coanda".

Citeste si:Romania
VIDEO PROTVPLUS.RO

Lung șir de erori în intervenția din Onești. Victimele au murit în chinuri
BRAT

Modifică setările cookies