Handbal

VIDEO Performanță imensă: CSU Suceava a câștigat Campionatul European Universitar 

Handbalul românesc se bucură de o performanță uriașă. 

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 19:20
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 19:32

CSU Suceava, echipa ce a terminat sezonul precedent al Ligii Zimbrilor pe locul 9, a reușit o performanță imensă. Echipa antrenată de Bogdan Șoldanescu și Iulian Andrei a participat la Campionatul European Universitar din Polonia, de la Lodz. 

CSU Suceava, campioană Europeană 

Moldovenii au reușit să ajungă până în finala turneului, acolo unde au dat de Universitatea din Granada, Spania. Șansa a fost de partea românilor, care s-au impus la finalul partidei cu scorul de 36-31. 

Conform handbalmania.ro, aceștia s-au impus în toate cele șase partide jucate în Polonia: 37-16 cu Universitatea Ben-Gurion Negev (Israel), 35-25 cu Universitatea Granada (Spania) și 26-22 cu Universitatea Jan Evangelista Purkyne (Cehia) în grupe, 32-31 cu Universitatea Bochum (Germania) în sferturi, 34-29 cu Universitatea Minho (Portugalia) în semifinale și 36-31 cu Universitatea Granada, în finală. 

Bogdan Șoldănescu, antrenorul principal al echipei din nordul țării, și-a felicitat jucătorii pentru dăruirea de care au dat dovadă: "Suntem bucuroși pentru acest rezultat frumos, țin să-mi felicit băieții pentru modul cum au abordat această competiție și pentru cum au reușit să treacă peste oboseala acumulată și să aducă medalia de aur la Suceava! Sunt mândru de ei!". 

Lotul care a făcut deplasarea în Polonia este următorul: Darius Makaria, Ionuț Andreescu (portari) – Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lazurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alex Dascălu.

VIDEO Festivitatea de premiere

Modifică setările cookies