Handbal

Cristina Neagu e aproape sa castige Balonul de Aur din handbal! E golgheterul Ligii Campionilor si a fost nominalizata de IHF

Conform regulamentului, fanii si reprezentantii mass-media isi pot vota favoritii pana in 20 februarie.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Februarie 2015, 22:03
Data actualizarii: Vineri 13 Februarie 2015, 22:10

Handbalista Cristina Neagu, componenta a nationalei Romaniei si a echipei Buducnost Podgorica, este nominalizata de IHF, alaturi de alte patru jucatoare din Suedia, Brazilia, Spania si Norvegia, la titlul de jucatoarea anului 2014 in lume.

Potrivit anuntului de vineri al forului international de profil (IHF), la titlul de jucatoarea anului 2014 sunt nominalizate cinci handbaliste: Cristina Neagu, Isabelle Gullden (Suedia), Eduarda Amorim (Brazilia), Marta Mangue (Spania) si Heidi Loke (Norvegia).

De asemenea, pentru distinctia similara masculina au fost nominalizati handbalistii Nikola Karabatici si Thierry Omeyer (Franta), Joan Canellas (Spania), Mikkel Hansen (Danemarca) si Domagoj Duvnjak (Croatia).

In 2014, Neagu a incheiat pe locul 2 in clasamentul golgeterilor la CE din luna decembrie, in pofida faptului ca Romania a fost pe locul 9, iar in actuala stagiune a Ligii Campionilor este, in prezent, liderul topului marcatoarelor, cu 59 de goluri.

Cristina Neagu a mai cucerit titlul de jucatoarea anului in 2010, cu 25 la suta din voturile exprimate la acea vreme.

Modifică setările cookies