"Ultima perioada a fost crunta!" Masurile de urgenta luate de Federatia Romana de Gimnastica dupa dezastrul de la Rio

"Ultima perioada a fost crunta!" Masurile de urgenta luate de Federatia Romana de Gimnastica dupa dezastrul de la Rio

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica a decis, in sedinta sa de joi, reorganizarea gimnasticii artistice feminine, al carei centru de greutate va fi la Deva, sub coordonarea antrenorului Nicolae Forminte.

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica a analizat, pe baza rapoartelor Comitetelor Tehnice si ale antrenorilor federali, situatia gimnasticii feminine in perspectiva noului ciclu olimpic si a marilor evenimente ale gimnasticii in perioada urmatoare. Potrivit sursei mentionate, se are in vedere o responsabilizare mai mare a sportivilor si tehnicienilor loturilor, o implicare maxima a acestora in procesul de antrenament si competitional, dar, totodata, si a celor de la cluburi pentru aducerea in prim-plan a unor noi talente.

Revenirea si mentinerea gimnasticii feminine romanesti la cotele valorice cunoscute a impus mutarea loturilor nationale de senioare si junioare, precum si a Centrului National Olimpic de Pregatire junioare la Deva, masuri organizatorice menite a conduce la atingerea obiectivelor perioadei urmatoare, cu tinta finala Tokyo 2020.

Antrenorul Nicolae Forminte va coordona activitatea lotului de senioare, precum si pregatirea olimpica pentru Tokyo 2020.

"Am avut o ultima perioada extrem de crunta prin ceea ce s-a abatut asupra gimnasticii noastre, sub foarte multe aspecte. Sigur, anumite greseli - si, poate, nu putine - s-au facut si ne apartin, cu repercusiuni directe asupra rezultatelor generale, erori pe care dorim sa le evitam in continuare, motiv pentru care au fost luate o serie de hotarari in ceea ce priveste reorganizarea loturilor, reasezarea pregatirii si responsabilitatilor, pentru eficientizarea la maximum a valorii si calitatilor gimnastelor de perspectiva aflate la nivelul actualelor loturi, eligibile pentru Tokyo 2020, fara a le uita, desigur, pe sportivele aflate in varful ierarhiei", a declarat presedintele federatiei, Adrian Stoica.

"Noile principii de organizare raspund dorintei unanime de a asigura gimnastelor o pregatire unitara, cu un concept de pregatire unitar din punct de vedere metodologic si tehnic, mai ales la aparatul la care suferim cel mai mult, paralelele. Dispunem de elemente de perspectiva, capabile sa raspunda rigorilor unui program intens, talente care au posibilitatea unei ascensiuni valorice", a spus noul antrenor coordonator, Nicolae Forminte.

Lotul de senioare si junioare va avea urmatoarea componenta: Olivia Cimpean, Alesia Botnaru, Carmen Ghiciuc, Ioana Crisan, Carmen Glavan, Denisa Florea, Alexandra Mihai, Andra Anghelescu, Beatrice Butunoi, Denisa Golgota, Laura Iacob, Nica Ivanus, Ariadna Stanciu, Laura Jurca, Dora Vulcan, Maria Holbura, Denisa Stanciu, Camelia Anghel, Alexia Borascu, Ioana Stanciulescu, Antonia Duta.

Antrenori: Nicolae Forminte - coordonator, Liliana Cosma, Florin Cotutiu, Daniela Nicolai, Remus Nicolai, Adela Popa.

Centrul National Olimpic de Pregatire junioare:
Iulia Berar, Maria Pana, Diana Mandrea, Ana Maria Puiu, Ioana Oprea, Teodora Manolache, Coleen Tataru, Silvia Sfiringu, Daniela Trica, Luiza Popa.

Antrenori: Raluca Bugner - antrenor principal, Ioana Grava, Florin Uzum, Ramona Micu, Marius Vintila.

Larisa Iordache, Catalina Ponor si Anamaria Ocolisan si-au exprimat dorinta de a ramane in pregatire la Bucuresti si urmeaza a li se acorda tot sprijinul pentru a dispune de cele mai bune conditii de pregatire.

S-a renuntat la serviciile catorva gimnaste - Diana Bulimar, Daniela Ciurusniuc, Silvia Zarzu -, ele continuandu-si activitatea la cluburi, avand in continuare deschise usile lotului, mentioneaza FRG.

Centrul de la Onesti va intra in "conservare", urmand a-si relua activitatea imediat ce conditiile o vor permite.

La Jocurile Olimpice de la Rio, Romania nu a reusit sa califice nici echipa feminina, nici pe cea masculina de gimnastica artistica, participand cu trei sportivi, Catalina Ponor (locul 7 la barna), Marian Dragulescu (locul 4 la sarituri), Andrei Muntean (locul 6 la paralele).

VIDEO PROTVPLUS.RO

”Era cuștii”, aproape de final. UE le va interzice fermierilor să crească animale în spații înghesuite
BRAT
Modifică setările cookies