Fotbal intern

Un club din Liga 1 ar putea retrograda! Anunțul făcut de Răzvan Burleanu

FRF se pregătește să schimbe criteriile de acordare a licenței.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 04 Noiembrie 2021, 08:30
Data actualizarii: Joi 04 Noiembrie 2021, 09:28

În decembrie, FRF va propune, în fața Adunării Generale, schimbarea condițiilor de licențiere pentru Liga 1. Pe scurt, se va pune accent pe creșterea de tineri jucători și pe academii, anunță Răzvan Burleanu.

"Tot azi, am avut în primă lectură privind regulamentul de licenţiere, urmând ca votul final să aibă loc în decembrie. 

Sunt câteva elemente noi pe care le vom găsi în noul sistem de licenţiere fac referire la publicarea şi auditarea veniturilor şi cheltuielilor pentru centrele de copii şi juniori. E pentru prima dată când se va întâmpla acest lucru. 

Se va implementa acel plafon minim, astfel încât, din 2022, 5% dintre venituri se vor duce în investiţiile în centrul de copii şi juniori şi acest procent va creşte. În 2023, la 6.5%, şi la 7.5% în 2024.

Vom avea acel plafon minim, acel prag minim de 75 de puncte, pentru obţinerea licenţei de Liga 1. Dacă un club se va situa în ecartul 60-75 de puncte, pe clasificarea academiilor, atunci clubul va avea o penalitate financiară de 100.000 de lei şi obligativitatea de semnare a unui acord cu FRF, prin care-şi ia obligaţia că într-un an de zile va îndeplini targetul de 75. 

Tot ce înseamnă sub 60 de puncte, duce la refuzarea licenţei de Liga 1. Contribuim la conştientizarea cluburilor pentru investiţiile la nivel de copii şi juniori. 

Pe actuala clasificare a academiilor, cinci cluburi ar fi intrat sub incidenţa acestor modificări de regulament. Trei cluburi care se situează între 60 şi 75 de puncte şi două cluburi sub 60 de puncte. Asta ar fi fost situaţia dacă aveam acest sistem implementat în prezent", a declarat Răzvan Burleanu. 

În acest moment, FCU Craiova are un punctaj de 20.10 puncte, astfel că, dacă acest criteriu ar fi fost activ, echipa ar fi retrogradat. FC Argeș, Chindia Târgoviște și Rapid ar urma să plătească o amendă, dacă nu vor crește punctajul academiilor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies