Probleme pentru Chelsea! Roman Abramovich a primit o sancțiune dură din partea Marii Britanii

Fotbal extern Roman Abramovich
Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 20:42
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 20:54

Roman Abramovich a fost sancționat de gurevnul britanic.

Miliardarul rus ce conduce destinele clubului Chelsea, Roman Abramovich, a fost sancționat de guvernul din Londra din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin împotria Ucrainei

Mai exact, acesta a fost interzis în țară, anunță The Sun. Abramovich apare pe o listă de 35 de oligarhi ruși, scrisă de liderul opiziției din Rusia, Alexei Navalny.

Decizia vine după ce, în această dimineață, Ministrul de Externe, printr-un secretar de stat, a declarat că există o listă de persoane ce urmează să fie sancționate de guvern, din cauza invadării Ucrainei.

Avem mai multe persoane pe lista noastră de sancțiuni, suntem pregătiți și nimeni nu este în afara listei”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri externe, Liz Truss, negând vreun tratament favorabil aplicat patronului lui Chelsea.

Abramovich deține o locuință estimată la 125 de milioane de lire sterline în Marea Britanie, în apropiere de Kensington Palace. El nu a mai fost văzut în Londra din toamna anului trecut.

Abramovich, colecționarul de cetățenii

Abramovich este din 2003 proprietarul grupării londoneze, care în ultimul sezon a câștigat Liga Campionilor. 

El a obținut anul trecut și a treia cetățenie a unui stat, după cea rusă și israeliană. Născut în Rusia într-o familie de origine evreiască, miliardarul deține acum și cetățenia portugheză. 

Abramovich are o avere estimată la 14.6 miliarde de dolari.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!