Oare e cu licență?! Primul antrenor care își pregătește echipa prin telemuncă 

Primera Federacion Alberto Gonzalez Fotbal extern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 21:30
Data actualizarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 21:32

Antrenorul lui Linares, grupare din a treia ligă din Spania, Primera Federacion, nu mai poate pregăti echipa în următoarea perioadă, astfel că se folosește de tehnologie pentru a-și ajuta jucătorii. 

Unul dintre cele mai „inedite” cazuri din fotbal la începutul anului 2023 vine din Spania, mai exact de la Linares, grupare din a treia ligă. Alberto Gonzalez, antrenorul echipei, a anunțat că își va continua munca de tehnician prin semi-prezență, informează Cadena SER

Antrenorul se va prezenta doar la o parte din antrenamente și meciuri, urmând ca la altele să apeleze la telemuncă, ceva ce nu s-a mai întâlnit până acum în fotbal, la acest nivel. Motivul invocat este unul personal, după cum a dezvăluit la conferință, dorind să își petreacă mai mult timp cu fiicele sale, aflat în plin proces de divorț. 

Antrenorul care pregătește echipa prin telemuncă 

Tehnicianul a detaliat ce înseamnă acest lucru, punctând că deși nu este cea mai favorabilă situație, e cea mai bună soluție pe care a găsit-o împreună cu conducerea clubului, în contextul motivului menționat mai sus. 

„Știam că era ceva diferit, că ar putea marca un înainte și după. M-am adresat clubului pentru a anunța că am o situație care necesită să fiu prezent în Malaga, în satul meu, că ar trebui să plec. Nici măcar nu mi-a trecut prin cap posibilitatea asta”, a declarat Gonzalez. 

Inițiativa cu telemunca a venit din partea conducerii, insistând că ar putea să se prezinte o săptămână la club, iar o alta să lipsească. 

„Nu voiam să îi las în aer, însă uneori trebuie să îți alegi prioritățile. Nu văd că e o soluție ideală, nici măcar pe aproape. Cheia însă e în încrederea pe care o primim din toate părțile. Într-un astfel de caz, conducerea, fanii și jucătorii trebuie să fie convinși că e cel mai bun scenariu și că vom avea în continuare rezultate.

Sunt multe lucruri în aer, însă în principiu fratele meu, care este antrenorul secund și are multe de spus la antrenamente, să își asume acest rol în zilele în care eu nu sunt. Și-l asumă, iar eu îl voi completa de la distanță, urmărind pe video antrenamentele și meciurile”, a adăugat antrenorul.

  • Linares se află pe locul 8 în clasamentul din Primera Federacion, având 29 de puncte obținute în 20 de meciuri.  
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!