Antoine Griezmann Atletico Madrid Diego Simeone Fotbal extern

VIDEO Bucurie de nedescris a unor amatori când au aflat cu cine vor juca în Cupa Spaniei! Imaginile au devenit virale

Ce poate fi mai frumos decât atunci când echipa locală are șansa de a întâlni unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din istorie într-un meci de cupă?

Andrei Ionescu
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 08:13
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 08:17

Almazán este un oraș mic de doar 5.400 de locuitori, situat la 190 de kilometri de Madrid. Echipa din regiunea Soria evoluează în liga a cincea din Spania, unde în prezent se află la mijlocul clasamentului, însă toate aceste lucruri nu mai contează, întrucât jucătorii acestei echipe au șansa unică de a juca împotriva lui Griezmann & Co.

Cu o istorie de 55 ani, SD Almazan a mai ajuns doar de trei ori în această fază a competiției. Chiar dacă este prima rundă, sistemul de calificare pentru echipele din ligile inferioare este unul diferit, aceste formații disputând meciuri de baraj pentru accederea în faza inaugurală, acolo de unde își începe campania și majoritatea echipelor din La Liga.

Mai jos puteți viziona bucuria inimaginabilă a jucătorilor lui Almazan, la aflarea adversarului din Copa del Rey

“Am fost norocoși să prindem un nume mare!”

Jose Angel, patronul celor de la SD Almazan, a mărturisit faptul că sorții i-au surâs la tragerea la sorți de săptămâna trecută, spunând: “Am fost norocoși să prindem un nume mare. Ne va salva sezonul și vom avea un buget mai bun, deoarece suntem mereu constrânși. Suntem un club foarte umil și pot spune că este un vis pentru toată lumea. A fost înființat de un grup de prieteni și am luptat din greu, iar aceasta este recompensa”. Omul care ocupă și funcția de trezorier în Almazan, Jose Angel, a vrut să mulțumească și susținătorilor echipei, meciul cu Atletico Madrid fiind dedicat lor.

Cu toate că regulamentul Cupei Regelui presupune organizarea meciurilor pe terenul echipei mai slab cotate, stadionul de doar 2000 de locuri din Almazan nu dispune de un teren eligibil pentru standardele competiției. Ca urmare a acestui fapt, partida se va desfășura cel mai probabil pe Wanda Metropolitano, casa lui Atletico Madrid, suma generată din biletele vândute fiind ulterior cedată către clubul din liga a cincea.

Pentru trupa lui Simeone partida din runda inauguală a Copei del Rey reprezintă ultimul meci pe care madrilenii îl vor juca înaintea Campionatului Mondial din Qatar, care începe pe 20 noiembrie. Până la meciul cu Almazan, programat pe 13 noiembrie, Atletico mai are de disputat două meciuri în grupele Uefa Champions League, decisive pentru parcursul european al acestora.

Modifică setările cookies