Basarab Panduru Cupa Romaniei Rapid Xian Emmers Cupa Romaniei

Basarab Panduru e încântat de achiziția Rapidului: „Am văzut un jucător cu calitate!” 

Basarab Panduru a remarcat un fotbalist pe care Adrian Mutu l-a transferat în această vară. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 14:34
Data actualizarii: Miercuri 19 Octombrie 2022, 14:34

Rapid a câștigat fără probleme primul meci din grupele Cupei României. Pe stadion propriu, chiar dacă erau oaspeți, giuleștenii au învins-o pe CSC Dumbrăviță, 4-1

Adrian Mutu (43 ani) a profitat de faptul că întâlnea o echipă din Liga 3 și a putut să-i vadă la treabă pe jucătorii care au bifat mai puțin minute până acum. Dar Basarab Panduru (52 ani) a fost impresionat de Xian Emmers (23 ani), jucătorul care a marcat al treilea gol.

„Vine iar Ioniţă, pentru că dacă inventează ceva, ăla e Ioniţă. O ia pe partea dreaptă, se duce acolo, centrează şi vine Emmers...

Un jucător care a făcut un meci bun, cred că are calitate, cred că se poate lucra pe el. Nu prea ştiu bine ce este, extremă stângă, inter. Dar am văzut un jucător cu calitate. Golul ăsta este o inspiraţie a lui”, a declarat Basarab Panduru pentru Orange Sport

În cele 6 meciuri disputate până în prezent sub comanda lui Adrian Mutu, Xian Emmers a marcat 3 goluri, două în Cupa României și unul în campionat. 

Cine este Xian Emmers și primul contact cu fotbalul din România 

Xian Emmers (23 de ani) a sosit la Rapid în vara acestui an. Mijlocașul ofensiv cu prezențe la naționalele U16, U17, U18 și U19 ale Belgiei a semnat un contract valabil doi ani cu giuleștenii, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. 

Xian a mărturisit că a fost prezent la victoria Rapidului cu FCSB, 2-0, de pe 24 iulie, și că a fost impresionat de atmosfera pe care au creat-o suporterii alb-vișinii. 

„Sunt foarte fericit și entuziasmat să semnez cu Rapid. Am așteptat mult timp, așa că sunt nerăbdător să cunosc suporterii. Am auzit multe despre ei, că sunt minunați. Abia aștept să simt atmosfera.

Am fost prezent la meciul cu FCSB și am fost impresionat. Eu vin din liga secundă din Olanda și e foarte diferit, așa că sunt foarte entuziasmat să cunosc suporterii.

Știu că Rapid a renăscut și că acum își reclădește parcursul în fotbal. Este similar cu punctul în care se află cariera mea în momentul de față. Este o potrivire minunată”, a declarat Xian Emmers pentru site-ul oficial al clubului.

Format de Inter Milano, unde a adunat 49 de meciuri, în care a marcat 8 goluri și a oferit 8 pase decisive pentru Primavera, Xian Emmers a evoluat ultima dată în liga secundă din Olanda, la Roda FC.  

Modifică setările cookies