"Ne este tot mai greu sa ne miscam!" Romanul care vrea sa cucereasca Everestul are probleme! Anuntul facut de Horia Colibasanu

Vezi ce s-a intamplat pe Everest cu romanul care incearca sa urce pe cel mai inalt varf din lume.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Mai 2014, 14:10
Data actualizarii: Vineri 16 Mai 2014, 14:16

Horia Colibasanu are probleme in expeditia pentru cucerirea Everestului. Abia plecat spre varf, a fost nevoit sa se intoarca din drum din cauza vremii. Colibasanu insa nu renunta.

Vantul puternic i-a oprit deocamdata pe Horia Colibasanu si slovacul Peter Hamor din drumul spre Everest. Cei doi ajunsesera pana la 7035 de metri, dar au fost nevoiti sa se intoarca din cauza vantului.

Colibasanu si Hamor incearca sa urce pe Everest fara oxigen suplimentar si fara serpasi care sa ii ajute. Au hotarat sa nu riste si sa astepte vreme mai buna. Romanul si coechipierul sau au revenit in tabara de baza, care e la 6400 de metri altitudine. Cei doi nu se simt foarte bine. Sunt raciti si obositi.

"E mult prea riscant si pe varf, la vant de 50 km/h nu e o afacere prea buna sa urci. Nu oboseala e cea mai mare problema aici ci vantul puternic si ziua de varf in care trebuie sa ai grija sa nu ai degeraturi. Altitudinea isi face simtit efectul. E o stare de oboseala dupa aproape o luna jumatate petrecuta la altitudine E tot mai greu sa te misti", a spus Horia Colibasanu.
 
Modifică setările cookies