Horia poate fi singurul om care urca pe Everest in 2014! Decizie incredibila dupa avalansa care a facut 16 victime pe Everest

Horia poate fi singurul om care urca pe Everest in 2014! Decizie incredibila dupa avalansa care a facut 16 victime pe Everest

► Amsterdamul petrece! Heracles - Ajax, duminica 15:30, IN DIRECT la Sport.ro si Voyo.ro! HIGH, OLANDA!

16 serpasi au murit in avalansa de saptamana trecuta, in chiar prima zi de urcat pe Everest. Nepalezii au decis sa boicoteze aceasta meserie daca nu vor primi conditii mai bune de lucru din partea autoritatilor. Un grup de lideri ai serpasilor ameninta sa nu mai urce pe munte tot sezonul, cei care erau deja pe Everest coborand in taberele de la poalele muntelui.

Acestia vor compensatii mai mari din partea statului pentru slujba lor extrem de grava, insa unul dintre principalele motive ale grevei este de fapt dorinta serpasilor de a-si comemora colegii decedati in avalansa care a facut ravagii in chiar prima zi a sezonului.

Serpasii urca in prima zi a sezonului pe munte pentru a pregati traseul pentru viitorii turisti si alpinisti profesionisti care vor sa urce pe munte. Acestia au considerat mereu ca sunt platiti cu prea putini bani iar asigurarile in caz de tragedie nu sunt indeajuns de mari.

Sezonul de escaladat Everestul este unul vital pentru comunitatea de serpasi din Nepal, acestia bazandu-si existenta pe turistii care platesc 50.000 de dolari pentru a fi ajutati sa urce pe cel mai inalt multe din lume. Tragedia de saptamana trecuta a fost cea mai mare din istoria Everestului, cei 16 serpasi decedati fiind "recordul" all time pe cel mai inalt munte din lume.

Greva serpasilor nu il va afecta pe Horia Colibasanu, romanul plecat in expeditie pe Everest. Acesta va urca pe cel mai inalt varf din lume fara ajutorul ghizilor si fara oxigen suplimentar. Horia poate fi singurul care reuseste aceasta performanta. Pana acum doar 173 de escaladari ale Everestului au fost facute fara oxigen, din cele peste 5650 de reusite. Aceasta metoda este incercata de doar cativa alpinisti in fiecare an.

Citeste si:Horia Colibasanu
VIDEO PROTVPLUS.RO

Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă activităţile în România. Sindicatele se declară șocate
BRAT

Modifică setările cookies