Decizie definitiva: Rudel Obreja, condamnat la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Fostul sef al Federatiei de Box NU va sta insa in spatele gratiilor

Rudel Obreja Box Sorin Ovidiu Vantu Box
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2016, 08:51
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2016, 09:01

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta, in dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu.

Obreja, acuzat ca a cerut mita pentru a interveni la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Potrivit informatiilor din dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a purtat tehnica de interceptare a DNA pentru a inregistra discutiile cu Rudel Obreja, iar procurorii au obtinut astfel dovezi impotriva fostului presedinte al Federatiei de Box. Obreja incerca sa-l convinga pe Vantu ca are influenta asupra presedintelui sectiei penale din cadrul ICCJ.

De asemenea, Obreja ii propusese lui Vantu, de teama sa nu fie ascultat, sa vorbeasca intr-un cod ori sa foloseasca sisteme de bruiaj.

La un milion de euro s-ar fi ridicat suma pe care Obreja i-a cerut-o lui Sorin Ovidiu Vantu in schimbul promisiunii ca il va ajuta sa obtina o sentinta favorabila intr-un dosar in care acesta din urma era acuzat de favorizarea infractorului.

Rudel Obreja va fi obligat sa faca 90 de zile de munca in folosul comunitatii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!